Combaterea febrei în mod medicamentos
Pe parcursul desfășurării bolii poate apărea necesitatea de a scădea tempeatura micuțului prin intermediul antipireticelor. Acestea sunt medicamente care își vor face efectul la maxim numai dacă :
a) Temperatura în cameră va fi 18 – 22 ° С, umiditatea 50 – 70 %, iar camera regulat aerisită.
b) Copilul va bea mult lichid (laptele de mamă este mîncare și nu băutură).
c) Micuțul va mînca numai la cerere.
Dacă vom respecta aceste cerințe, atunci avem șanse mai ca boala să dureze 3-4 zile, iar copilul să se restabilească cu forțele proprii fără a recurge la antibiotice, deoarece 90 % din bolile repiratorice acute sunt provocate de virusuri și numai 10 % de bacterii.
Prin urmare, în infecțiile virale este important de asigura condiții favorabile organismului, ca acesta să poată lupta cu agentul patogen. Aceasta nu înseamnă, desigur, că dacă avem de a face cu o infecție bacteriană putem să nu respectăm cerințele elucidate mai sus, deoarece chiar dacă micuțul primește un antibiotic, pe fon de imunitate scăzută și mediu inadecvat (aerul mai cald de 22 ° С, umiditatea mai mică, 50 – 70 %, aerisire limitată ) crește riscul ca la infecția bacteriană curentă, să se implice și una virală, iar situația copilului se va înrăutăți și vinovați în toate acestea vor fi părinții.
Pentru scăderea medicamentoasă a temperaturii, la copii putem folosi următoarele preparate (aceste preparate se vînd sub diferite denumiri comerciale):
Amidopirina, Antipirina (Antipyrinum), Fenacetil (Phenacetinum)
Rețineți !
Paracetamol și ibuprofen – aceste două medicamente sunt indicate copiilor deoarece sunt recunoscute ca fiind eficiente, nepericuloase și pot fi utilizate de către părinți pentru tratament simptomatic al febrei pînă la venirea medicului, alte medicamente, părinții, nu au dreptul să administreze.
Citeste mai mult:
Febra – mecanism de protecție al organismului . Cînd trebuie să o scădem ?
Cum măsurăm corect temperatura
Febra la copil mai mic de un an – cînd chemăm de urgență medicul
One Reply to “Combaterea febrei în mod medicamentos”