Restabilirea lactației

Laptele matern este cea mai bună hrană pentru bebeluși. Dar din păcate  uneori, mama și copilul se ciocnesc cu situații care duc la întreruperea  alăptării .

Factori sunt o mulțime :mama s-a îmbolnăvit și primește medicamente, copilul este internat în spital  și este despărțit de mamă,  sau copilul s- născut slăbuț și nu a stimulat suficient sfîrcul mamei și laptele a dispărut treptat, etc.

Adesea după ce copilul a fost trecut la amestecuri artificiale  apare problema alergiei, copilului nu i se potrivește nici un lapte praf , sau datorită alimentației artificiale bebelușul suferă de infecții ale tractului digestiv.

Aceste  momente reprezintă niște motive serioase pentru mamă, de a se gîndi la reluarea lactației.

Cum poate fi realizată  reluarea lactației ?Poate oare o mamă adoptivă  să  hrănească la sînul ei ?           Este oare vreun pericol pentru sănătatea copilului dacă va fi întors la sîn ?  Mai jos ne vom strădui să răspundem la aceste întrebări și vom aborda problemele frecvente cu care se confruntă o mamă ce vrea să restabilească alăptarea.

Cum poate fi realizată  reluarea lactației ?Poate oare o mamă adoptivă  să  hrănească la sînul ei ?

 Contactul fizic cu copilul – factor important   în reluarea lactației

Suplimente alimentare pentru copil în timpul reluării lactației !!!

Ce facem dacă copilul nu vrea să ia sînul ?

Copilul  întors la sîn, supertiții ? 

2 thoughts on “Restabilirea lactației”

  1. Buna ziua! Asi avea o mica problema, copilul meu in varsta de 4luni goleste pe rand sanul noaptea la fiecare doua ore sau una jumate, e indicat mulgerea celuilalt san pentru a produce lapte in intervalul meselor ,oare este pozitionat corect la san ,oare se hraneste suficient , pe parcursul zilei bebelusul sta foarte putin la san iar daca il mut pe celalat nul mai vrea ,e marait si agitat ,da nici supliment nu mai vrea dupa ce sta putin la san si nul goleste. In schimb durerea sanilor pe acest interval de ore in care el nu papa este impietrirea acestora si intepaturi ale sfarcurilor ,ziua bebelusul dupa hranire imi vomita la ragait .Ce ma sfatuiti si ce as i putea face ? Este hranit bebelusul ? Oare este sanatos? Pot spune ca este foarte energic pe timpul zilei si nu prea doarme,in schimb vomita, este agitat ,si isi baga manutele in gurita .

  2. Ce alimente si ce dieta este necesara pentru hranirea mamei in producerea lactatiei .Mai exact ce putem manca noi mamicile ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *