Home » Alimentația copiilor » Alimentația la sîn » Suplimente alimentare pentru copil în timpul reluării lactației !!!

IMPORTANT ! În nici într-un caz nu lăsați copilul flamînd. Un copil indispus, care plînge de foame nu va lua sînul corect, sau în genere poate să-l refuze.

Dacă veți  limita copilul în hrană, în speranța că aceasta îl va face să sugă atunci bebelușul ar putea slăbi mult și nu va avea forță pentru supt. Dar dacă copilul va fi bine dispus și cu burtica puțin plinuță, atunci copilul ar putea suge din interes și plăcere ceea ce-i propune mama cu insistență.

Cantitatea de mîncare suplimentară pe care o primește copilul pe parcursul restabilirii lactației poate fi împărțită în cîteva părți și să fie propusă conform orarului (dar după ce bebelușul a golit sînul).  În așa fel, mama va propune copilului sînul, la cerere și cît mai des: liniștește opilul cu sîn, îl alintă, îl culcă la sîn, dar la fiecare 3 ore mai hrănește copilul cu suplimentul alimentar (lapte praf).

Inițial, copilașul va primi mîncarea de bază sub forma de suplimentul alimentar pe care l-ați ales , dar treptat, pe măsură ce cantitatea de lapte se mărește, partea suplimentului se va micșora. În diferite momente ale zilei necesitatea de supliment  va fi diferită. Unele mame au constatat că unele hrăniri nici nu necesită supliment, dar în alte cazuri, este necesară hrana suplimentară și încă pentru o perioadă destul de lungă.

Este important de a urmări dacă copilul primește suficientă hrană. Acest lucru poate fi făcut prin cîntărirea copilului în fiecare săptămînă sau numărați de cîte ori se urinează bebelușul pe parcursul unei diurne (aproximativ 12 ori).

Pe parcurusul restabilirii lactației nu este recomandat ca copilul să sugă     biberon, suplimentele alimentare se vor da din cănuță, linguriță, sau o seringă (fără ac desigur) sau prin intermediul sistemelor de  hrană suplimentară la sîn sau din pepetă.  În așa fel, copilul va primi caloriile necesare, dar reflexul de supt nu va fi satisfăcut, ceea ce-l va motiva să sugă și la sîn.

Dacă ați decis să hrăniți copilașul din biberon, atunci țineți sticluța în așa fel, încît obrazul copilului să se atingă de sîn. Astfel, hrănirea se va asocia cu corpul matern.

3 Replies to “Suplimente alimentare pentru copil în timpul reluării lactației !!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*