Home » Camera copilului » Fotolii auto pentru copii

Pentru a alege scaunelul auto pentru copil, important este sa-l potrivim in concordanta cu parametri fizici ai copilului. In tabelul de mai jos putem vedea categoriile.

Grupul Greutatea copilului Virsta, aproximativ
0+ Nastere pina la 13 kg Nastere pina la 12-15 luni
0+  si 1 De la nastere pina la 18 kg De la nastere pina la 4 ani
1  9 -18 kg  9 luni – 4 ani
1 si 2  9 – 25 kg  9 luni – 6 ani
1, 2 si 3  9 – 36 kg  9 luni – 11 ani
2 si 3  15 – 36 kg  4 ani -11 ani

  fotoliu auto pentru noi nascuti

Grupul 0 fotoliu auto bebelusi

Aceste scaunele auto sunt desinate pentru copii mai mici de un an, in particular chisr si pentru noi-nascuti.  Sunt niste leagane auto. In ele copilul nu sta asezat, ci culcat.

Asa scaunele se prind cu cu centuri late. Dat fiind faptul ca capusorul este una din cele mai vulnerabile parti a corpului in scaunel este prezenta si o pretectie suplimentara pentru el. Leaganelul auto este destul de sigur pentru bebelus, dar cu conditia ca nu este plasat alaturi de sofer. Daca decideti sa-l fixati pe bacheta din fata, asigurati-va ca airbagul este deconectat, in caz contrar riscati ca copilul sa fie traumat.

fotoliu auto pentru copil

Grupul 0+/1 (de trecere)

Sunt prevazute pentru copii de la 9 luni pina la 4 ani. Au carcasa tare si structural sunt mai complexe. Se fixeaza in spate, in sensul miscarii automobilului.

 

 

 

romer fotoliu autoGrupul 2/3

In aceste scaunele auto pot fi plimbati :), copii de la 3 ani pina la 12 ani. Se fixaza pe bancheta din spate, in sensul miscarii.  Constructia acestor scaunele permite de a scoate spatele scaunelului si de a lasa numai partea pentru sezut.

 

 

 

inaltator autoGrupul  3

Scaunele auto din aceasta categorie sunt prevazute pentru copiii maricei. De fapt nici nu e vorba de scaunel propriu zis, ci de inaltatoare auto. Copilul e fixat cu centura automobilului, pe bacheta din spate, desigur.

 

 

Cind alegeti scaunelul, lasati copilul sa incerce, atrageti atentia la pozitia capului, la cum sta spatele copilului, daca ii este confortabil.

 

Citeste mai mult:

Scaunele auto – branduri

Scaun auto, cum alegem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*