Home » Alimentația copiilor » Alimentația la sîn » Sfîrcuri plate sau înfundate, corectarea prin exerciții

Sfîrcurile plate sau înfundate ale mamei pot să genereze, în special la faza inițială a alăptatului, probleme cu alimentarea la sîn.
Teoretic, copilul, poate să mănînce din orice sîn cu orice formă și tip de sfîrc, deoarece copilul suge sfîrcul ci aureola, important este să pui copilul corect la sîn. Anume la acest capitol, în practică, mămicile

a- sfîrc normal , b- sfîrc plat, c -sfîrc înfundat

se confruntă cu diferite dificultăți, mai ales dacă bebelușul e slăbuț, are greutate mică sau a fost traumat la naștere.
Dacă aveți sfîrcuri înfundate, e bine să vă pregătiți pentru alăptata încă din timpul sarcinii.

– Cea mai simplă tehnică presupune : Cu o mînă susțineți sînul, iar cu alta apucați sfîrcul cu degetul mare și arătător, apoi, timp de  20-30 sec. rotiți-l între degete.

– Altă variantă de exercițiu este: Degetul arătător, de la ambele mîini, se plasează la marginea sfîrcului, simetric din ambele părți. După asta degetele se îndepărtează de la sfîrc spre baza sînului, apoi plasați degetele  deasupra și la baza sfîrcului, după care îndepărtați, iar degetele spre baza sînului.
Exercițiul poate fi făcut, de cîteva ori pe zi, timp de 1-2 min.

– La sfîrșitul trimestrului trei de sarcină puteți realiza următorul exercițiu, pentru a forma o reacție adecvată a sfîrcurilor:  Strîngeți, fiecare sîn, ritmic, între degetele  mare și arătător. Mai întîi în poziție verticală, apoi schimbați degetele în poziție orizontală.
Exercițiul se face timp de cîteva minute.

– La fel, puteți să trageți sfîrcul cu 3  degete, rotindu-l spre dreapta , apoi spre stînga.
Exercițiul se face de 6-8 ori de 2-3 ori pe zi.

– Sfîrcurile le puteți trage cu ajutorul unei pompe pentru sîni, de 2 -3 ori pe zi, a cîte  20- 30 min.

– Pentru corectarea sfîrcurilor, producătorii propun o serie de produse pe care viitoarea mamă la poate utiliza.  Produsele sunt confecționate din silicon și au forma unei cupole cu o gaură , pentru sfîrc, la mijloc. Ele sunt purtate sub haină și provocînd o presiune asupra aureolei mențin sfîrcul ieșit.

 Detalii : Apărători pentru sîni

 

Important !  Dacă este risc de pierdere a sarcinii sau naștere prematură, atunci orice proceduri asupra sfîrcurilor și aureolei sunt contraindicate, deoarece stimularea lor pot provoca întreruperea sarcinii sau naștere înainte de vreme.

2 Replies to “Sfîrcuri plate sau înfundate, corectarea prin exerciții”

  1. Doinel says:

    Eu nu am putu hrani la sin, din cauza ca copilul nu putea apuca sfircul infundat. ne-am chinuit vreo doua luni, pina ce si lapte devenise putin si am fost nevoiti sa mincam lapte praf (am ales humana).
    Sper ca la al doilea copil, sa-mi reuseasca mai bine alaptatul.

  2. Carina says:

    Sincer, nu stiu daca exercitiile acestea ajuta pe cineva, eu am incercat si rezultat nu prea.Mai mult efect are pompa pentru sini, care trage sfircurile bine, dar cu mina, efectul nu e atit de vizil, cel putin la mine asa a fost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*