Home » Sarcina » HEMORAGIE în SARCINĂ, iminența de avort spontan trimestrul 1, tratament de urgență

La debutul sarcinii, m-am ciocnit cu singerare….

Dragă cititoare și presupun că dacă citești aceste rînduri, înseamnă ca a apărut o problemă, care necesită implicare de urgență. Din acest motiv, mă voi strădui să fiu cît mai laconică, pentru a nu mînca timpul dvs scump.

Aici vreau să descriu, pe scurt experiența mea și soluția care m-a ajutat.

Deci …

La termen de 4 săptamini ( făcusem testul de sarcină cu 2 zile în urmă) a apărut o hemarogie vaginală.

TRATAMENT DE URGENȚĂ

1. Duphaston în doza maximă conform prospectului. ( utrogestan local , în hemoragie nu se recomanda vaginal, iar per oral are efecte adverse mai multe, se trece pe utrogestan 200 mg de 3 ori pe zi după oprirea sîngerării)

2. Acid tranexamic 2-3 pastle pe zi , până la oprirea hemoragiei.

( sunt studii care demonstrează inofensivitatea și eficiența acestui acid pentru salvarea sarcinii la termen mic și anume: Оценка эффективностиности Транексама при начавшемся выкидыше. Н.К. ТЕТРУАШВИЛИ, д.м.н., А.А. АГАДЖАНОВА, Т.Б. ИОНАНИДЗЕ, Научный центр акушерства, гинекологии и перинатологии им. В.И. Кулакова Минздрава России)

3. No-spa 80 mg de 3 ori pe zi. ( pentru a scoate spasmele uterului )

4. Acidul folic și iodul – standart.

În continuare sunt detalii despre tratament…..

1. Am sunat imediat medicul care liniștit mi-a zis : „FARA PANICĂ, în toată lumea nimeni,deja, nu salvează sarcina la termen așa de mic, probabil sunt careva , probleme cu plodul …… Aștepți pînă organismul arunca totul afara …..” ……

Să spun ce am simțit de la așa cuvinte ….. fără comentarii.

2. Am sunat al doilea medic, care a fost mai receptiv, dar care m-a preîntîmpinat, ca dacă voi chema slavarea, la termen așa mic, la spital nimeni nu se va complica sa slaveze sarcina .

Deja, e practică mondială ….

3. Cu medicul al doilea am încercat un tratament:

Duphaston în doza maximă ( ce era indicat în intrucție) . La Duphaston nu țin minte doza.

Dar l-am luat numai timp de o zi, pentru ca aveam probleme cu pancreasul și am trecut pe utrogestan , vaginal, doza 600 mg pe zi.

Plus am discutat, dacă sa administrăm ceva contra hemoragiei. La discuție am pusDicynone (Дицинон). Medicul mi-a recomandat sa nu-l iau, căci în instrucție scrie că e contraindicat în sarcină , cu toate că sunt studii unde este folosit și acest preparat, dar e mai puțin eficient decît acidul tranexamic.

4. Am făcut ceea ce nu se recomndă, de regulă …..

Am deschis internetul și am căutat în domenul rusesc, să aflu cum rușii lecuiesc problema, ei adesea au alte strategii medicale decît europenii ……

Și o minune, am găsit ca acolo sunt studii făcute în acest domeniu pentru a salva sarcina,

(Оценка эффективностиности Транексама при начавшемся выкидыше. Н.К.Тетруашвили, В.М.Сидельникова Научный центр акушерства, гинекологии и перинатологии РАМН, Москва ) .

Sper să reușesc sa traduc acest studiu pentru dumneavoastră.

Adică gravidelor (fetele singure mărturiseau) l-i se administreaza acidul tranexamic, la termen mic și lumea naște copii sănătoși.

În plus , chiar în instrucție e scris negru pe alb ca se poate de administrat în sarcină chiar la termen mic, în caz de eminență de avort spontan.

Astfel, am adminitrat acest acid in formă de pastile , (în Rusia , în staționar este picurat per venos sau în pastile depinde de caz) ….

În cazul meu, hemoragia , a început în week end , seara, nu aveam unde să ma adresez. Așa că de capul meu am administrat cu Doamne ajuta prima pastilă , a doua zi – a doua. ( doza am luat-o conform prospectului)

De dimineață hemoragia deja era pe sfîrșite , adică s-a văzut efect pozitiv destul de repede. În cazul picuratorilor am înțeles că efectul e și mai rapid.

Din cîte am priceput cu mintea mea mititică, aidul tranexamic LIPEȘTE piciul inapoi de uter ….

Dimineața am telefonat medicul și i-am zis deja despre eroismul făcut de capul meu ( luasem pastila la orele 12 noaptea) . Și de faptul că este , deja dinamică pozitivă.

  • Astfel, am luat acest acid tranexamic timp de 2 zile (pînă s-a oprit hemoragia) – 1 pastilă de 2 – 3 ori pe zi, după caz. La necesitate tratamentul poate dura mai mult. PS. atenție la contraindicații.
  • Duphaston în doza maximă, pînă la oprirea hemoragiei după care am trecut pe utrogestan – 600 mg inițial, timp de o săptămînă , după care am continuat pînă la 12 săptămîni, scăzînd treptat doza, sub ghidajul medicului. E posibil să rămănteți pe Duphaston, dar eu aveam probleme cu sistemul digestiv și am făctu această trecere.

PS. cum se trece de pe Duphaston la Utrogestan și invers? Se înlocuiește treptat, nu se trece brusc, dar acum nu-mi amintesc ( au trecut mai mult de 9 luni și am uitat 🙂 echivalentele , mai bine vorbiți cu medicul.

  • No-spa de 80 mg – 3 ori pe zi.
  • Despre acidul folic, iod … deja e standart.
  • Am stat culcată, regim de pat .

Cel mai important că tratamentul a fost însoțit de rugaciune la Sfîntul Luca al Crimeii, Sfîntul Gavriil din Georgia, la Maica Domnului, am uns burtica cu ulei sfințit.

Slava Domnului pentru tot!

REZULTAT: Piciul doarme fericit în pătuc, un copilaș SĂNĂTOS !!!!

Aceasta a fost terapia noastră de urgență, în continuare sunt detalii , dacă ai timp, citește-le dacă nu, dragă cititor, fuga să ai grijă de bebe.

Astfel m-am făcut cu încă un bebeluș mumusel …… Aceasta a fost terapia de urgență, cînd doctorii zombați de interesele companiilor de asigurare ne lasă baltă.

Aceasta e părerea mea, căci post factum mă gîndeam, de ce totuși nu se încearcă să se slaveze, ? De ce cu 10 ani în urmă era ok, iar acum gata, nu mai are rost …. Mai ales că dacă e vorba de careva probleme grave de genetică, utrogestanul nu schimbă nimic. Mai mult, aș spune și chiar dacă ar avea careva probleme, de ce nu-l ajuți ? Oare suntem în Sparta , unde pe cei slabi îi aruncau pe stîncă ??? De ce unii doctori decid pentru paciente , pentru copil ?

Cred ca pur și simplu companiile de asigurare vor să cheltuie mai puțin , în așa fel , încearcă să selecteze acei copiii care după părerea lor vor avea mai puține probleme de sănătate și respectiv mai puține cheltuieli pentru buget. Probabil, …. asta îmi vine în cap, poate și greșesc.

De ce am decis să public acest tratament ?

În mod ideal fiecare tratament se face conform recomandațiilor medicale. Dar eu m-am ciocnit ca indicațiile erau nici pe departe potrivite și am rămas practic baltă într-o situație de urgență. Am avut sprijin de la cel de al doilea doctor, asta mi-a dat curaj .

Dar dacă mă opream în căutare, dacă îl credeam pe primul, care mi-a zis ca nu pot să salvez copilașul, acum NU aveam acest boțișor de bucurie în pătuc, care este marturia vie ca așa zisă „practică mondială de a NU ajuta sarcina la termen mic”, NU are dreptate.

Privind copilașul , am decis să scriu tratamentul…. Sper să nu aibă nevoie nimeni de el, dar totuși , las să fie…..

Vă doresc sarcină ușoară și cu Doamne ajută !!!

Anemia in sarcina – fier bivalent sau trivalent

Remedii homeopatice – 7 motive CONTRA

Temperatura joasă la copil, cauze, soluții

Tesaturile de in – ajutor in cresterea copiilor
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*