Home » Sănătatea mamei și copilului » Sistemul respirator al copilului » Ambroxol – de ce nu-l voi da copilului meu

sursa img: MedMoon.ru

In  acest articol as vrea sa-mi expun parerea personala  de mama privitor la medicamentul in care substanta activa este ambroxol.

Acest medicament reprezinta un mucolitic. Atunci cind copilul tusea, medicul il prescria. Unii spun ca le ajuta, probabil, nu pot sa raspund pentru altii, dar noua personal nu ne-a ajutat, nu am observat de la el vreodata vreun efect benefic.

Din pacate la noi bronsitele adesea duceau la pneumonie.

Intr- o buna zi, am ajuns la usa unei docotorite care mi- a ascultat copilul, ne-a administrat antibiotic si a spus ca NU dam ambroxol, il scoatem. Ne-a prescris ceva mai moale.Motivind ca acest medicament face prea multa sputa.

Eu fiind obisnuita cu el, caci toti pin atunci spuneau ca daca bronsita atunci iminent ambroxol. I-am dat.

A doua zi, la consulatie, am venit ca medicul sa aprecieze dinamica tratamentului. L-a ascultat si ma intreba , daca nu cumva i-am dat iarasi ambroxol, pentru ca ea aude ca e mai rau, mucozitate mai multa, e mai umed si mucozitatile s-au lasat in jos pe caile respiratorii inferioare.

Ce sa zic,am recunoscut greseala si mi-am invatat lectia. Doctorul mi-a tras mita pe spinare pe buna dreptate. Deoarece datorita faptului ca mucoliticul dat, face prea multa sputa, ea se poate lasa in jos, acutizind problema fara a ajuta.

In plus, mai tirziu am aflata ca la copii de virsta mai mici de 3 ani NU SE DAU MUCOLITICE !!!

Ei avind caile respiratorii inguste in asociere cu un mucolitic activ cum e ambroxolul poate duce la exces de sputa si exista riscul sufocarii copilului din cauza ca sputa poate  bloca caile de respiratie.

Atit mi-a trebuit. De atunci nici un fel de ambroxol si sincer Slava DOmnului e bine.

Atunci cind e nevoie de efect mucolitic utilizam inhalatorul cu apa cu NaCL de 3%. Anume de 3 %, caci cel de 0.9 % poate face iarasi exces de buli -buli in bronhii.

Aceasta e experienta si concluzia mea. NU zic, poate acest ambroxol are si locul sau, dar nu in orice bronsita la copii…. nu este totusi, un medicament atit de “cosmopolit in sanatatea oricui si oriunde” ….

 

Va doresc sanatate !!!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*