Home » Sănătatea mamei și copilului » Remedii pentru sanatate » Podele calde – doctorul casei

Cind am inst podele calde in casa ne gindeam la comfortul familiei si nicidecum nu-mi imaginam ca am putea largi orizonturile.

Deci cum au devenit podelele calde din salon –  sala de proceduri 🙂 …

Iarna aceasta a adus bucurie copilasilor cu zapada si turturi .Astfel dupa un sanius zdravan unul din copii a inceput sa tuseasca si sa curga nasul.  Tusa era c-am chinuitoare si dupa starea copilului incepea a “mirosi ” a antibiotice. Deoarece cu Doamne ajuta am luat antibiotice cu un an in urma nu prea aveam chef de ele din nou , dar tusa suna rau de tot…

Atunci, am  luat o decizie, pe care alta data nu as fi acceptat-o. M-am gindit sa folosim podelele calde in rol de cuptor.

De ce am zis ca nu as fi mers mai inainte la asa ceva deoarece cindva invatasem ca nu e bine sa incalzesti copilul daca e vorba de o infectie bacteriana, ca aceasta ar putea favoriza infectia. Pe de alta parte de cele mai multe ori copiii fac initial o viroza dupa care din cele mai diverse motive se complica suplimentar cu o infectie bacteriana deasupra, pe care noi deja o lecuim cu antibiotice.

Reiesind din faptul dat si uitindu-ma  la copil, care imi parea ca face o viroza, pe care daca nu o suprimam la vreme – poate sa-mi faca complicatii ( tusa nu suna bine deloc) …

Astfel, in mod ascetic, copilul a dormit pe covorul de lina care se incalziea desubt cu cel mai banal covoras cu infrarosu.

MA gindea ca piciul va chitai ca e c-am tare, dar flacaul a dormit pe “cuptorul” improvizat cu cea mai mare placere.

Cel mai important a fost rezultatul :

A doua zi, piciul, a sarit in picioare ca iepurele, de febra a uitat , tusa a devenit mai productiva si treptat fara mediamnete seriose am iesit. Pe covor l-am tinut undeva o saptamina, sa intarim rezultatul 🙂 .  Pentru comparatie la noi de regula tusa dura mai mult, acum mai repede s-a refacut.

Trebuie sa recunosc ca am apelat la vasoconstrictoare pentru ai usura respiratia nazala si pastilute cu menta de supt pentru git, plus ceaiuri calde . C-am  asta a fost.

Slava Domnului pentru tot !

Totusi bunicile noastre care isi cresteau copilsii pe cuptor si in blana de oaie cu  iorgan de lina aveau dreptate in multe privinte.

Dragi mamici , voi ce secrete de sanante pentru copii ati cules de la bunicii vostri, impartasiti-ne si noua secretele 🙂 sa crestem copii sanatosi impreuna 🙂 !

 

Va doresc sanatate !

Mai mult:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*