Home » Sănătatea mamei și copilului » Febră la copil » Greșelile care s-au făcut și alternativa lor corectă:

1) Temperatură ridicată la copil ! Primul lucru care trebuie de făcut este ca să-i dați copilului cît mai multe lichide pentru a evita deshidratarea. Citiți cu atenție semnele deshidratării. Dacă copilul are temperatură ridicată  39 și nu vrea să bea și nici nu-l puteți forța nicidecum să bea lichide (apă, ceai , compoturi, orice, numai să bea) atunci solicitați asistență medicală, în caz contrar consecințele sunt foarte urîte.

2)  Prelucrarea presupusei stomatite cu apă cu sodă de mîncare .

Cum un medic poate recomanda să prelucrezi niște răni în gurița copilului fără a le vedea ? Nu înțeleg nici acum doar soda de mîncare poate fi agresivă chiar și pe mucoasa sănătoasă ne mai vorbind de faptul că copii sunt mai gingași și mai sensibili decît maturii.  În schimb, medicul ce a recomdandat așa ceva se lăudă mereu că  are 30 ani de staj, lucru cu copiii!!!!  Sărmanii copii !

Al doilea medic pe care l-am consultat a spus că copilul nu are stomatită, iar iritațiile de la Tantum Verde vor trece singure și în nici într-un caz nu trebuie de prelucrat cu soluție de sodă de mîncare.

 3) Alegerea antibioticului, este el oare necesar ?

Pentru a răspunde la această întrebare dificilă este necesară consultația medicului COMPETENT.           Dar noi putem ajuta medicul, prin realizarea unei analize generale a sîngelui. În multe localități , deja, se poate de făcut această procedură la domiciliu. Sora medicală vine acasă și colectează sîngele, după care puteți solicita rezultatele prin telefon sau e-mail.  Dacă nu, mai bine, mergeți la cel mai apropiat laborator. Căci după formula leucocitară medicului va putea determina, mai ușor, cine este vinovatul bolii : virus sau bacterie, iar strategiile de tratament pentru fiecare dintre ele sunt diferite.  (Despre analiza generală a sîngelui puteți citi pe site)

La fel, este indicată analiza generală a urinei, care reprezintă un criteriu important în alegerea tratamentului.

Aceste două analize nu costă scump, dar în schimb pot să vă scutească pe dumneavoastră și pe copii de multe alte probleme.

4) Infecție virală , se dă antibiotic ?

În general, nu se administrează antibiotice, dacă este vorba de o infecție virală pură. Deoarece aceste medicamente sunt active numai față de bacterii, dar avem cazuri cînd ele sunt necesare și anume:

a) Infecția este mixtă – bacteriană și virală ;

b) Analiza sîngelui indică o infecție bacteriană;

c) Analiza urinei nu este bună;

d) Depuneri albe pe amigdale, eliminări nazale de culoare verzuie, etc.

Medicul nostru de familie, din păcate abia dacă s-a uitat la gîtișorul copilului, de analize nu a pomenit nimic, nici despre lichide și condițiile climaterice  care trebuie asigurate pentru a suporta mai ușor boala.

Dar, toate acestea, în ansamblu ne-ar fi ajutat mult.

În schimb el a dat o doză triplu mai mare decît cea recomandată de amoxicilin, care este responsabil pentru multe reacții alergice la copii și de nu a vrut să se complice cu consecințele. Am apelat la alt medic, care ne-a scos din nevoie.

Acum înțeleg care sunt factorii ce ar putea ajuta copilul, căci, Slavă Domnului, parcă mai ușor depășim stările febrile și răcelile. Acum dacă ștergărelul are febră, primul lucru care îl fac, îi asigur aportul maxim de lichide (ceai, compoturi, supe, sucuri, apă, etc) și organismul are puteri să lupte, după care urmează analizele necesare și consultația unui medic competent. În așa fel, am speranța că vom trece copilăria fără a înhăța careva boli cronice care vor da de știre mai tîrziu.

Va doresc sănătate și vigilență, căci e vorba de copiii noștri!

One Reply to “Greșelile care s-au făcut și alternativa lor corectă:”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*