Home » Alimentația copiilor » Alimentația la sîn » Haine pentru mamici care alăptează , cum alegem ?

Perioada cînd mama hrănește la sîn este plină de momente frumoase, dar și de responsabilități. Pentru a face ca tot acest timp să treacă cît mai lin și să lase cît mai multe amintiri plăcute e bine ca mama să aibă în garderoba sa haine, comode, adaptate alăptării.

Cum să alegem hainele, la ce să atragem atenția,  despre acesta vom vorbi mai jos.

1) Hainele trebuie să fie de calitate și comode.

2) Haina trebuie să permită să hrăniți copilul, în mod discret, și în public.

3) Sunt preferate hainele din țesături naturale.

4) Atenție la culori. Piața este inundată cu haine, care nu corespund normelor standard. Pot fi colorate cu substanțe toxice, care se iau pe piele, provocînd alergii și intoxicații, etc.  Astfel, dacă vă pare ceva suspect, mai bine renunțați decît să puneți în pericol sănătatea voastră și a bebelușului.

5) Aveți grijă ca ceea ce îmbrăcați să nu strîngă pieptul, în caz contrar vă puteți alege cu blocarea canalelor lactofore și alte probleme.

Multe mame, se jenează să hrănească copilul în public, din motive evidente, desigur, dar anume, aici hainele pentru alăptare ne vin în ajutor. Astfel, atunci cînd ieșiți cu copilul la plimbare, în schimbul biberonului îi puteți propune sînul, în mod discret. În așa mod, minimizați riscul că odorașul  va renunța la sîn din cauză că bea lăptic din sticluță.

La momentul actual varietatea hainelor pentru mămicile care alăptează e foarte mare, în dependență de sezon, gust, preț.
Fiecare model, are un mic secret: haina dispune de un strat extern care se fixează în așa fel încît să sînul să fie accesibil  pentru copilașul flămînd, iar cei din jur să nu observe dacă piciu doarme, papă, sau se alintă în brațele mamei.

Hainele pentru alăptare au cîteva forme principale:

 

 

1)  Un strat al hainei  care poate fi ridicat, iar al doilea strat al hainei are tăieturi pentru a hrăni copilul.

Acest tip este utilizat adesea la maiouri, pulovere, este ușor de utilizat dacă hrăniți copilul în sling, rucsac. Adesea aceste modele permit  ca  mama să acopere și fața copilașului care poate să adoarmă în liniște.

 

 

 

 

 

 

 

2) Haina de tip plic

Acest  tip este cel mai popular și unul dintre cele mai frumoase modele.  Bluza sau rochia are aspect obișnuit, faptul că haina este speciliazată este foarte greu de depistat.

 

 

 

 

 

 

3) Haina cu acces lateral

Se utilizează, mai des, pentru hainele pentru alăptare care sunt cofecționate din material gros, rochii din tricotaj, pulovere groase, malete, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

4)  Haine care permit accesul copilului datorită fermuarelor, șireturilor, nasturilor,etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

5) “Bolero”
Aceste bluzițe sunt foarte elegate și arată bine.

Purtați haine frumoase și primiți plăcere de la alăptare, căci  meritați tot ce este mai bun !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*