Home » Alimentația copiilor » Alimentația la sîn » Alăptarea gemenilor – poziții

 

Mamele care nasc gemeni, adesea, se întreabă dac vor putea hrăni la sîn ambii copii. Specialiștii spun că Da, este posibil, deoarece organismul matern este programat, din timpul sarcinii încă, de a hrăni doi bebeluși.  Și în cazul gemenilor este valabilă regula generală: Cu cît mai mult lapte vor bea copilașii cu atît mai mult organismul va produce.

Din cele relevate mai sus rezultă că organismul  mamei este capabil să hrănească, la sîn, gemenii, asigurîndu-le cantitatea necesară de hrană. De cele mai multe ori, problemele apar din motiv că mama trebuie să aibă grijă, concomitent, de doi bebeluși.

 

 

 

Astfel, mămica care are gemeni, are nevoie, în primul rînd, de ajutor, atît în treburile casnice cît și în îngrijirea copilașilor.

Pentru a hrăni cu succes, la sîn, mama trebuie încurajată.  Strategia de hrănire poate fi diferită, unele mame preferă să hrănească pe rînd fiecare copil, iar altele să-i hrănească concomitent.

Adesea, se întîmplă că un bebeluș este mai slăbuț decît altul și mama trebuie să se asigure că micuțul primește suficientă hrană. Uneori mamele storc laptele și hrănesc bebelușul cel mai slăbuț din cănuță, seringă (fără ac) sau biberon,  pînă acesta prinde la puteri și învață să sugă la sîn.  Important este ca bebelușului care este mai slab să i se propună cît mai des și sînul , pentru a-l învăța arta suptului :).

Dacă, totuși, mămica are puțin lapte și hrănește bebelușii cu lapte adaptat, atunci ar fi bine de menținut cît mai mult posibil hrănirea mixtă.  Fiecare hrănire începeți cu hrănitul la sîn, după care, propuneți odorașilor biberonul.  Important  e ca mama să urmărească ca fiecare copil să fie sătul. E bine, ca măcar, în primele luni după naștere, să aveți un cîntar acasă, pentru a cîntări bebelușii și să vă asigurați că ei adaugă bine în greutate. În continuare  prezentăm  pozele pe care le poate folosi o mămică care alăptează gemeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Reply to “Alăptarea gemenilor – poziții”

  1. Titi says:

    Frumoase poze, voi încerca 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*