Home » Sănătatea mamei și copilului » Sistemul respirator al copilului » Galoterapia acasa- remediu contra infectiilor si alergiei

Noi faceam des sinusita, ( copilul alergic, deja nu mai stiu la ce, analize, analize fara mari concluzii …..si pe fon alergic se infunda nasul dupa care incepea sinusita)…..tratam cu antibiotice, inhalatii cu dexametazon, antiinflamatoare …fu fu fu…

tratamentul-cu-antibiotice-la-copii-totul-despre-mame-624x416

… Totul s-a ameliorat atunci cind dupa tratamentul ultimei sinusite, imediat am inclus, timp de aproximativ o luna, sau mai mult chiar, de trei, ori in zi, cite o ora , nu mai tin minte precis, inhalatii cu sare uscata.

Am ramas foarte multumita. Nara care o puteam desfunda numai cu dexometazon, treptat , SINGURA, fara antihistaminice si vasoconstrictoare sau hormoni, s – a desfundat, uraaaaaaa si Slava Domnului, copilul, nu foraie, respira pe nas.
Cind observam ca iar nara problematica se infunda , iar faceam inhalatii cu sare uscata…si se desfunda, spre marea bucurie a mamei.
Aparatul permite emitarea salinei in conditii de casa, chiar poate mai bine as zice…. pompa sufla in caile respiratorii o anumita cantitate constanta de microparticule de sare uscata.
Nu confundati cu pipa cu sare, aceea e altceva, imi pare nu asa eficient.
Noua ne-a adus-o ruda din Romania , se numeste saltmed. Am comandat si pompa si cartridjul cu sarea. Dar daca aveti acasa nebulaiser Omron, nu aveti nevoie de pompa, caci cartridjul cu sare poate fi unit si la omron, noi nu stiam de aia am procurat amble piese. In plus, peste o vreme pompa saltmed s- a stricat, dar au schimbat-o fara problema.
Sper sa va fie de folos.
Cautati pe net despre aparate de galoterapie.
Eu mai am unul rusesc, (imi placuse efectul si mi-am dorit inca un aparat pentru cel de al doilea copil) sare arunca bine, dar mirosul de metal care il produce in timpul lucrului ma face sa nu-l recomand. In schimb la el poti adauga singur sarea, nu trebuie sa cumperi cartridj special.
Poate mai sunt si altele eu despre acestea stiu si am incercat…… Si am primit rezultat mai mult decit alte metode.

Apropo, am incercat sa improvizez asa aparat singurica :))))))), dar nu s-a primit. Dadusem sare uscata la risnita si am pus o in Omron in speranta ca jetul de aer va ridica particulele mici de sare. Dar nu a mers, particulele date la risnita erau prea mare si c-am ustura nasul….

La saltmed particulele sunt mici si nu irita mucoasa.
Care e principiul de lucru, simplu de tot, sarea se depune pe caile respiratorii si trage apa din tesut, astfel inflamatia scade, totodata sarea e un antiseptc bun care tine in friu stafilococii nostri rezistenti la antibiotice :)… sarea mai are si efect mucolitic , iar particulele sunt asa de mici ca ajung in bronhii, deci e util in astma, bronsita…. Principiul de lucru mi-a amintit de o analogie, cind batem oul cu sare- albusul mult mai repede se amesteca  daca iipui sare.
Cu riscul ca voi fi acuzata de reclama, dau aceste detalii pentru ca eu mult am cautat un remediu sigur, mai ales ca medicamentele deja nu prea ajutau. Cind am vazut un rezultat mi-a parut rau ca nu stiam mai devreme si am administrat atitea medicamente.
Cineva ma va intreba, dar care e diferenta de inhalatii cu sare uscata si cel mai banal marimer, tonimer sau quixx…. . . Sau cu inhalatii umede cu solutie de sare din farmacie…. .?
Raspuns – pe noi personal nu ne ajuta, nasul se infunda mai tare de la aceste solutii si era vesnic umed. Eu pot sa presupun ca saltmedul e eficient atunci cind mucoasa are nevoie sa fie uscata si nu umezita. Da da da, uscata si nu invers, eu ani de zile am mers dupa Komarovski, parca tot logic si corect, darrrrr, nasul curge si infundat intruna….. Orice solutie administram nasul era vesnic umed, pina am schimbat tactica, am zis, hai sa- l uscam oleaca cu sare uscata :))) si noua ne – a mers.
Am uscat mucoasa si s-a desfundat, am uscat adenoizii si nu foraim, iar sarea ca antiseptic contra sinusitei , ne- a ajutat….
Important : noi administram inhalatii cu sare dupa ce am iesit din boala acuta tratata cu antibiotice. La noi problema era ca numai finisam tratamentul si nasul se infunda singur iar si iar incepea a curge galben. Medicul ultima data mi a zis ca il pot mentine numai cu nazonex sau o pic de dexametazon, altceva nu avem ce sa- i facem. Din acest motiv am incercat noi inalatii saline uscate….
Uf, am scris mult, poate cineva va avea nevoie de experienta mea. Va doresc sanatae 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*