Home » Alimentația copiilor » Alimentația la sîn » Copilul întors la sîn, supertiții ?

Atunci cînd o mămică dorește să restabilească alăptatul se confruntă cu o sumedenie de superstiții: ca copilul nu va avea noroc, că va fi strigoi, că va face în viață un pas înainte și doi înapoi, etc. variante sunt o sumedenie, doar nimeni nu pune la îndoială imaginația bogată a neamului nostru. 

Toate aceste prorociri, pot să bage în spaime chiar și pe cele curajoase mămici , mai ales că la mijloc stă fericirea celei mai mari comori, a bebelușului…

Totuși, în pofida, basmelor, practica vină să le dezmintă.

Astfel, mamele care au reluat alăptatul s-au simțit foarte bine pentru că oferă copilului cea mai bună hrană, iar legătura dintre mamă și copil crește atunci cînd are loc alăptarea.

Bebelușii a căror mămici s-au decis la așa faptă măreață  au numai de cîștigat din beneficiile laptelui matern și din plăcerea de a fi alături de mama. Toate acestea reprezintă factori importanți în dezvoltarea fizică și psihică armonioasă  a bebelușului și dacă aveți dorință și posibilitate oferițiii copilului ce este mai bun.

Religia creștin ortodoxă este împotriva superstițiilor și pledează pentru alăptarea la sîn, iar dacă pentru careva motive acest lucru minunat a fost întrerupt, este natural de a-l restabili . Nu este nici un păcat în aceasta. Reluarea lactației nu merge contra naturii. Dacă ar fi fost așa, atunci organismul nostru nu ar permite benevol acest lucru.

Astfel, conchidem că din reluarea lactației copilul va suporta o singură consecință – va păpa sănătos și bine :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*