Home » Alimentația copiilor » Alimentația la sîn » Contactul fizic cu copilul – factor important în reluarea lactației

Contactul corp la corp reprezintă un element important în hrănitul la sîn.  În aceste momente mama și copilul se liniștesc și se ridică nivelul  oxitocinului și al prolactinei – hormoni responsabili de lactație.

În plus, copilul care se odihnește la sînul mamei va fi mai  predispus să sugă din plăcere, astfel  va stimula pieptul mamei, favorizînd lactația.

Este interesant faptul că copiii care au refuzat pieptul, în momentul, în care sunt puși la sîn, în poziție  – corp la corp cu mama și nu sunt forțați să ia pieptul – pot să se întoarcă singuri spre supt. În acestă poziție ei își amintesc de instinctele lor primare.   Doar copilul imediat după naștere caută singurel sfîrcul mamei să sugă. Mai tîrziu, acest instinct nu dispare, trebuie doar

să-i amintim copilului de el.

E bine ca să organizăm somnul copilului alături de mamă, pentru ca el să aibă acces nelimitat la sînul ei , inclusiv și noaptea, perioadă importantă pentru stimularea lactației, căci anume noaptea nivelul prolactinului (hormon responsabil de lactație) este cel mai ridicat.

La fel, străduiți-vă să țineți copilul cît mai mult timp aproape, fie purtînd-l în sling, în brațe, etc.

Aveți grijă ca copilul să doarmă pe sîn și să se trezească pe el.  Treptat, el se obișnuiește cu senzația de atingere, cu mirosul sînului și se convinge, în așa fel, că acesta este cel mai sigur loc pe lume.

One Reply to “Contactul fizic cu copilul – factor important în reluarea lactației”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*