Home » Alimentația copiilor » Alimentația la sîn » Reluarea lactației? Poate o mamă adoptivă să hrănească la sînul ei ?

Da este posibil de a relua lactația. Corpul uman este uimitor, sunt cunoscute cazuri cînd laptele a apărut la bunica care  încerca să liniștească nepoțelul flămînd cu sînul ei (asemena situații apăreau mai ales în timpul războiului) sau cazuri cînd copilul era hrănit de o femeie care nu a născut niciodată .

            Lactația poate fi restabilită !  Chiar și femeile care au înfiat copilul și nu au născut vreodată pot alăpta. Pot hrăni la sîn și femeile care nu au uter.

Natura a dat posibilitate omenirii să-și hrănească urmașii,  chiar dacă mama bebelușului, din careva motive nu o poate face. Acesta reprezintă una din cheițele succesului uman.

Pentru a obține rezultatul dorit este important ca mama să fie orientată spre succes.  Cu cît copilul este mai mic cu atît restabilirea lactației se face mai ușor, dar au fost cazuri cînd lapte apărea și pentru un copil de un an.

Reluarea lactației va implica din partea mamei eforturi speciale pe parcursul a aproximativ 2 săptămîni, din acest motiv este bine de a stabili, din timp, cine va ajuta mămica cu treburile casnice.

Pentru a atinge ținta mama va trebui să pună a punct următoarele:

  • Să stabilească care a fost motivul pierderii laptelui pentru a înlătura acest factor;
  • Stimularea producerii laptelui;
  • De a învăța copilul să sugă la sîn, dacă el încă nu poate face acest lucru;
  • De a asigura hrană adecvată pentru copil, pe parcursul reluării lactației.

One Reply to “Reluarea lactației? Poate o mamă adoptivă să hrănească la sînul ei ?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*