Home » Sănătatea mamei și copilului » Remedii pentru sanatate » Crema hand-made pentru iritatia de sub scutec

Cind ne-am ciocnit cu iritatia de sub scutec am incercat diverse remedii. Aici vreau sa public pe cel ce ne-a ajutat foarte mult….

Pentru a pregati o crema protectoare, rapid si eficient ( cind piciul plinge nu avem timp sa ” vrajim” prea mult :) ) avem nevoie de:

 

Pentru 100 g de balsam

ceara de albine – 15 % (15 g)

 ulei vegetal (migdale, floarea soarelui) – 85 % ( 85 g )

 

Putem sa incalcam proportiile, in dependeta de preferintele personale.

Daca ne dorim un balsam mai viscos, adaugam ceara de albine, daca mai moale, adaugam ulei.

Daca vom folosi uleiuri ce se intaresc la temepratura camerei (cocos, shea, cacao), atunci scadem procentul de ceara.

 

Reteta va fi c-am asa:

 Ulei de caise 60 %

ulei de migdale -25 %

unt de cacao- 10 %

ceara de albine – 5 %

 

Daca aveti posibilitate puteti procura oxid de zinc ( praf sau pasta) si adauga in crema, in raport de 25 %.. Se adauga atunci cind ceara e topita si se amesteca bine.

 

Retea va fi c-am asa:

Pentru 50 g de balsam

 ceara de albine – 15 % (7.5 g)

 ulei vegetal – 60 % ( 30g )

 oxid de zinc – 25 %   (12.5 g)

 

Puteti utiliza orice ulei vegetal ( ce permite sa fie incalzit) pe care il aveti la bucatarie, poate fi: ulei de floarea soarelui, ulei de migdale, orez, prune, caise, sau orice macerat ……

 Eu am dat preferinta uleiului de mipoponeatagdale, e foarte blind pentru piele si se potriveste minunat pentru bebelusi.

Intr-un vas de sticla (eu folosit un borcanas de la mincare pentru bebelusi) adaugam ceara si uleiul. Intr-o cratita adaugam apa o punem la foc. In apa punem borcanul nostru cu ceara si ulei. Tinem la foc pina ceara se topeste si se amesteca cu uleiul.  (vezi imagine)

Cind ceara si uleiul au format o masa unica, scoatem borcanasul de la baia de apa.

Il lasa sa se raceasca.

Balsamul pentru poponeata este gata.

 

Ceara din crema va servi ca scut puternic pentru piele, protejind-o de actiunile agresive ale urinei si scaunului. Astfel pielea va reusi sa se refaca fara sa fie lezata din nou, in asa mod, rana se stringe.

Ceara de albine are si efect antiseptic, ceea ce binevenit, mai ales ca adesea ranile de acest gen se pot infecta cu fungi sau bacterii.

 

In plus, din proprie experienta, dat fiind faptul ca rana era protejata copilul nu mai plingea in timpul defecatiei din cauza usturimii.

 

Uleiul vegetal din balsam, contribuie la protectia, regenerarea si calmarea tesutului afectat.

 

 Oxid de zinc

Oxidul de zinc poate fi procurat in farmacii sau in magazinele ce vind produse pentru prepararea produselor cosmetice hand-made.

Acest produs, va creste efectul antiseptic al cremei. Oxidul de zinc reprezinta un scut fizic ce protejeaza pielea de factori agresivi. In plus, el are proprietatea de a stringe surplusul de umiditate.

 

Dat fiind faptul ca acest produs nu contine apa, nu necesita utilizarea suplimentara de conservanti care ar putea irita pielea.

 Termenul sau de valabilitate e destul de mare si coincide cu termenul de valabilitate al uleiului pe care l-ati folosit la prepararea balsamului.

 

Daca aveti careva sugestii, propuneri, retete mai bune, scrieti, vom citi cu placere :) !

Va doresc sanatate :) !

 

Citeste mai mult:

Colici la bebelusi: motive si solutii
Nou nascutul – diagnostica maturitatii sale fiziologice
Cît lapte mănîncă copilul hrănit la sîn ?
Poziționarea corectă a copilului la sîn !
Inhibiția procesului de producere a laptelui matern
Dezechilibrul dintre laptele din față și cel din spate

2 Responses to “Crema hand-made pentru iritatia de sub scutec”

  • mamicuta says:

    Salutare, am incercat si noi crema pt fundulet pe baza de ceara de albine si ulei de floarea soarelui, e excelenta, o utilizam chiar si acum zi de zi, desi pentru inceput am apelat la aceasta crema in perioada cind fetita mea a avut scaun diareic pt citeva zile ce a provocat o iritatie a funduletului. La fiecare urinare sau scaun plingea forte tare din cauza iritatiei. Am utilizat crema respectiva citeva zile si durerea a disparut. Cu timpul a disparut si roseata. Fiind internata la spitalul de boli infectioase, am sfatuit mai multe mamici de acolo care aveau aceiasi problema sa utilizeze aceasta crema deloc complexa ca continut, dar extrem de folositoare si accesibila ca preparare.
    Recomand!

  • mamica says:

    Ma bucur ca a fost de folos ! Merci pentru ca ai scris ! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*