E vorba de o mincare destul de simpla. Am decis, sa o public, deoarece, ar putea servi ca sursa de inspiratie si pentru alta lume. Deci, sa purcedem…

Pentru chiftelute:Chiftelute pentru copii

piept de curcan – o felie

ceapa – 2 buc  (de marime medie)

sare, un pic

miez de piine

oua de prepelita – 2 – 3 buc

 

Pentru pireu :

cartofi – 2 buc (de marime medie)

morocv – 1 buc

sare

unt

1) Pentru a face chiftelutele, punem felia de carne la fiert. O fierbem in doua ape, timp de 1,5 h.

Dat fiind faptul ca copii, adesea, pot da reactii alergice, chiar si la cele mai inofensive produse, fierbem mai intii carnea, pentru a diminua cantitatea de substante purinice care nu sunt benefice pentru sanatate.

chiftelute din curcan

2) Curatim ceapa, o maruntim, dupa care o punem intr-o cratita si adaugam apa (astfel incit sa o acopere) si un pic de ulei de floarea soarelui.

Astfel, ceapa pentru chiftelute se va innabusi si nu se va praji.   (minimizam la maxim prajitul in meniul copilului) .  Inabusim ceapa pina cind ea devine moale.

3) Tocam carnea fiarta. (mai marunt sau mai mascat depide de virsta copilului )

4) Amesteam carnea si ceapa.

5) Adaugam sarea, ouale de prepelita si miezul de piine astfel incit sa obtinem o masa   suficient de consistenta pentru a forma gogosele.

6) Facem gogoselele.

pireu din legume7) Pe tigaie infierbinta un pic de ulei, punem gogosele si le prajim un pic doar, atit cit sa se coaguleze oul de prepelita.

Dat fiind faptul ca carnea si ceapa sunt deja pregatite, procesul de prajire dureaza  putin, numi cit facem un pic de fata, astfel incit chiftelutele sa aiba un miros placut.

8) Pireul se face simplu. Taiem cartofii si morcovul felii si le punem la fiert. Cind legumele devin moi, scurgem apa, le strivim, adaugam sarea, untul si punem apa curata (fiarta preventiv) pentru a potrivi densitatea pireului asa cum ii este pe plac piciului.

Apa de la fiertul legumelor se arunca, pentru a minimiza riscul de reactii alergice. Cu vremea, cind puiul mai creste se poate de renuntat la aceasta etapa.

chiftelute

 

 

Dat fiind faptul ca piciul era flamind, nu am reusit sa fotografiez faza finala, dar sper ca si asa reteta va fi de folos.

Va doresc pofta mare 🙂 !

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*