HEMORAGIE în SARCINĂ, iminența de avort spontan trimestrul 1, tratament de urgență

La debutul sarcinii, m-am ciocnit cu singerare….

Dragă cititoare și presupun că dacă citești aceste rînduri, înseamnă ca a apărut o problemă, care necesită implicare de urgență. Din acest motiv, mă voi strădui să fiu cît mai laconică, pentru a nu mînca timpul dvs scump.

Aici vreau să descriu, pe scurt experiența mea și soluția care m-a ajutat.

Deci …

La termen de 4 săptamini ( făcusem testul de sarcină cu 2 zile în urmă) a apărut o hemarogie vaginală.

TRATAMENT DE URGENȚĂ

1. Duphaston în doza maximă conform prospectului. ( utrogestan local , în hemoragie nu se recomanda vaginal, iar per oral are efecte adverse mai multe, se trece pe utrogestan 200 mg de 3 ori pe zi după oprirea sîngerării)

2. Acid tranexamic 2-3 pastle pe zi , până la oprirea hemoragiei.

( sunt studii care demonstrează inofensivitatea și eficiența acestui acid pentru salvarea sarcinii la termen mic și anume: Оценка эффективностиности Транексама при начавшемся выкидыше. Н.К. ТЕТРУАШВИЛИ, д.м.н., А.А. АГАДЖАНОВА, Т.Б. ИОНАНИДЗЕ, Научный центр акушерства, гинекологии и перинатологии им. В.И. Кулакова Минздрава России)

3. No-spa 80 mg de 3 ori pe zi. ( pentru a scoate spasmele uterului )

4. Acidul folic și iodul – standart.

În continuare sunt detalii despre tratament…..

1. Am sunat imediat medicul care liniștit mi-a zis : „FARA PANICĂ, în toată lumea nimeni,deja, nu salvează sarcina la termen așa de mic, probabil sunt careva , probleme cu plodul …… Aștepți pînă organismul arunca totul afara …..” ……

Să spun ce am simțit de la așa cuvinte ….. fără comentarii.

2. Am sunat al doilea medic, care a fost mai receptiv, dar care m-a preîntîmpinat, ca dacă voi chema slavarea, la termen așa mic, la spital nimeni nu se va complica sa slaveze sarcina .

Deja, e practică mondială ….

3. Cu medicul al doilea am încercat un tratament:

Duphaston în doza maximă ( ce era indicat în intrucție) . La Duphaston nu țin minte doza.

Dar l-am luat numai timp de o zi, pentru ca aveam probleme cu pancreasul și am trecut pe utrogestan , vaginal, doza 600 mg pe zi.

Plus am discutat, dacă sa administrăm ceva contra hemoragiei. La discuție am pusDicynone (Дицинон). Medicul mi-a recomandat sa nu-l iau, căci în instrucție scrie că e contraindicat în sarcină , cu toate că sunt studii unde este folosit și acest preparat, dar e mai puțin eficient decît acidul tranexamic.

4. Am făcut ceea ce nu se recomndă, de regulă …..

Am deschis internetul și am căutat în domenul rusesc, să aflu cum rușii lecuiesc problema, ei adesea au alte strategii medicale decît europenii ……

Și o minune, am găsit ca acolo sunt studii făcute în acest domeniu pentru a salva sarcina,

(Оценка эффективностиности Транексама при начавшемся выкидыше. Н.К.Тетруашвили, В.М.Сидельникова Научный центр акушерства, гинекологии и перинатологии РАМН, Москва ) .

Sper să reușesc sa traduc acest studiu pentru dumneavoastră.

Adică gravidelor (fetele singure mărturiseau) l-i se administreaza acidul tranexamic, la termen mic și lumea naște copii sănătoși.

În plus , chiar în instrucție e scris negru pe alb ca se poate de administrat în sarcină chiar la termen mic, în caz de eminență de avort spontan.

Astfel, am adminitrat acest acid in formă de pastile , (în Rusia , în staționar este picurat per venos sau în pastile depinde de caz) ….

În cazul meu, hemoragia , a început în week end , seara, nu aveam unde să ma adresez. Așa că de capul meu am administrat cu Doamne ajuta prima pastilă , a doua zi – a doua. ( doza am luat-o conform prospectului)

De dimineață hemoragia deja era pe sfîrșite , adică s-a văzut efect pozitiv destul de repede. În cazul picuratorilor am înțeles că efectul e și mai rapid.

Din cîte am priceput cu mintea mea mititică, aidul tranexamic LIPEȘTE piciul inapoi de uter ….

Dimineața am telefonat medicul și i-am zis deja despre eroismul făcut de capul meu ( luasem pastila la orele 12 noaptea) . Și de faptul că este , deja dinamică pozitivă.

 • Astfel, am luat acest acid tranexamic timp de 2 zile (pînă s-a oprit hemoragia) – 1 pastilă de 2 – 3 ori pe zi, după caz. La necesitate tratamentul poate dura mai mult. PS. atenție la contraindicații.
 • Duphaston în doza maximă, pînă la oprirea hemoragiei după care am trecut pe utrogestan – 600 mg inițial, timp de o săptămînă , după care am continuat pînă la 12 săptămîni, scăzînd treptat doza, sub ghidajul medicului. E posibil să rămănteți pe Duphaston, dar eu aveam probleme cu sistemul digestiv și am făctu această trecere.

PS. cum se trece de pe Duphaston la Utrogestan și invers? Se înlocuiește treptat, nu se trece brusc, dar acum nu-mi amintesc ( au trecut mai mult de 9 luni și am uitat 🙂 echivalentele , mai bine vorbiți cu medicul.

 • No-spa de 80 mg – 3 ori pe zi.
 • Despre acidul folic, iod … deja e standart.
 • Am stat culcată, regim de pat .

Cel mai important că tratamentul a fost însoțit de rugaciune la Sfîntul Luca al Crimeii, Sfîntul Gavriil din Georgia, la Maica Domnului, am uns burtica cu ulei sfințit.

Slava Domnului pentru tot!

REZULTAT: Piciul doarme fericit în pătuc, un copilaș SĂNĂTOS !!!!

Aceasta a fost terapia noastră de urgență, în continuare sunt detalii , dacă ai timp, citește-le dacă nu, dragă cititor, fuga să ai grijă de bebe.

Astfel m-am făcut cu încă un bebeluș mumusel …… Aceasta a fost terapia de urgență, cînd doctorii zombați de interesele companiilor de asigurare ne lasă baltă.

Aceasta e părerea mea, căci post factum mă gîndeam, de ce totuși nu se încearcă să se slaveze, ? De ce cu 10 ani în urmă era ok, iar acum gata, nu mai are rost …. Mai ales că dacă e vorba de careva probleme grave de genetică, utrogestanul nu schimbă nimic. Mai mult, aș spune și chiar dacă ar avea careva probleme, de ce nu-l ajuți ? Oare suntem în Sparta , unde pe cei slabi îi aruncau pe stîncă ??? De ce unii doctori decid pentru paciente , pentru copil ?

Cred ca pur și simplu companiile de asigurare vor să cheltuie mai puțin , în așa fel , încearcă să selecteze acei copiii care după părerea lor vor avea mai puține probleme de sănătate și respectiv mai puține cheltuieli pentru buget. Probabil, …. asta îmi vine în cap, poate și greșesc.

De ce am decis să public acest tratament ?

În mod ideal fiecare tratament se face conform recomandațiilor medicale. Dar eu m-am ciocnit ca indicațiile erau nici pe departe potrivite și am rămas practic baltă într-o situație de urgență. Am avut sprijin de la cel de al doilea doctor, asta mi-a dat curaj .

Dar dacă mă opream în căutare, dacă îl credeam pe primul, care mi-a zis ca nu pot să salvez copilașul, acum NU aveam acest boțișor de bucurie în pătuc, care este marturia vie ca așa zisă „practică mondială de a NU ajuta sarcina la termen mic”, NU are dreptate.

Privind copilașul , am decis să scriu tratamentul…. Sper să nu aibă nevoie nimeni de el, dar totuși , las să fie…..

Vă doresc sarcină ușoară și cu Doamne ajută !!!

Anemia in sarcina – fier bivalent sau trivalent

Remedii homeopatice – 7 motive CONTRA

Temperatura joasă la copil, cauze, soluții

Tesaturile de in – ajutor in cresterea copiilor
Jucariile copiilor

sursa imaginii: News.ro

In acest articol as vrea sa analizam, un pic jucariile cu care se joaca copii.

Cind venim la magazin, ne fug ochii, parca toate jucariile imi par frumoase , dar are oare nevoie copilul de ele?

Iata citeva conlcuzii personale pe care leam facut despre jucarii:

1) Jucarii prea multe blocheaza imaginatia.

Chiar daca initial ne pare ca daca copilul dispune de multe jucarii cu atit fantezia si capacitatile lui intelectuale vor creste, mie imi pare ca nu este chiar asa… Ba din contra excesul de material didactic nu motiveaza copilul . Astfel,de ce sa-si imagineze el o jucarie daca el o are gata in fata sa.

In plus , copilul se obisnuieste ca totul se poate de procurat, dar nu gindeste constructiv. Drept exemplu miam amintit cum in copilarie confectionam papusi din stiuletele de papusoi, cu baieteii faceau arme din bete , in dependenta de forma, sau telefon din ghinda 🙂 …. iata aici incepe a lucra imaginatia.

Copilului ii este util sa creeze singur, sa-si aleaga materiale din natura si sa manipuleze cu ele.

2) Jucariile educative  nu au efectul declarat de producator.

Acest adevar este confirmat de studii. Din pacate acum nu pot sa aduc sursa pentru confirmarea cuvintelor.

Initial, cind am atras atentia la aceste jucarii, atit de reclamate, pentru copii, mie personal mi-au parut plictisitoare. Copilului, la fel, nu i-au placut mult, si-a pierdut repede interesul fata de ele. Ceea ce si era de astepat, caci chiar daca au un concept educativ, ele se repeta, nu dau loc diversitatii.

Mult mai mult putem obtine atunci cind, de exemplu, copilul incerca sa prinda un fluture. Fluturele niciodata nu va repeta aceeasi traiectorie, copilul se misca, incordeaza atentia care trebuie sa fie in armonie cu miscarea corpului…. Copilul trebuie sa prevada un anumit comportament, miscare, al insectei….. Fata de asa antrenament, jucariile educative, nu pot face concurenta.

3) Jucariile moi, nu sunt atit de nocive , dupa cum sunt certate….

Dat fiind, faptul ca jucariile moi atrag praful, le spalm mai des si nu cred ca trebuie sa renuntam la ele. Copiilor le plac, sunt foarte utile in jocul de rol.

4) COpiilor le plac diferite animale

Am observat, ca iarasi, pentru jocul de rol, picilor le plac, mult, diferite animale, personaje …

5) Papusile sunt, oricind, binevenite 🙂

Desigur e vorba de papusi care au un aspect clasic, restul nu le consider bune pentru copii.

6) Cuburile mari, mici sunt binevenite.

Aceste jucarii permit copiilor sa creeze singuri cele mai deverse lucruri. Astfel, decit sa procuram o casuta gata, mai bine , dupa mine, luam mai multe cuburi si copilul singur isi face casuta, sa vedeti ce interesant, in fiecare zi papusa are casa noua…

Iar baietii au si rachete cele mai diverse, masinute, avioane….. Ei le creaza singuri….

7) Masinute pentru baietei 

Se joaca mult cu masinutele, dar se plictisesc repede si revin la cuburi ca sa creeze singuri masinile si rachetele dorite….

Daca sunt prea multe, iarasi nu este sens …. pur si simplu nu le mai observa.

8) Tendintile personale ale copilului

Desigur  fiecare copil are interesele sale si e bine sa fim receptivi la nevoile lui. Astfel, daca copilul are anumite preferinte, atunci , de ce nu …

Va doresc sanatate !

Mai mult:

 

 

 

Saltea de calitate proasta – cum o depistam

Cind a venit vremea sa alegem o saltea pentru dormitor stiam sigur ca ne dorim o saltea buna, ortopedica.

Imi parea ca notiunea de “ortopedic” repezinta un careva criteriu de calitate. Iata rezultatul cautarilor.

Primul lucru care l-am observat e ca TOTI producatorii de saltele clasifica propriile saltele ca ortopedica si acest fapt tine strict de reclama si nicidecum de caracterisitici.

E vorba de un truc de marketing si atit…

Astfel, la un moment dat, dat fiind faptul ca “toti sunt ortopedici”  diferite modele de slatele sunt  numite care mai rasunator: “super ortopedic”, “extraortopedic”, “lux ortopedic” , etc, etc ….

De fapt er vorba de saltele, fie pe arcuri Bonnell fie pe arcuri indviduale, printre care se adauga spuma poliuritanica …. iar deasupra deja sunt puse in diverse forme,  cocos, latex (de cele mai multe ori ertificial cu un procent nu prea mare de latex natural, ), lina, burete …. toate aceste straturi se fixeaza bine cu clei , care miroase adorabil.

Iar husa de cele mai multe ori e sintetica …. Mai rar poate fi din bumbac ….

In rezultat, saltele aveau miros neplacut .

IN plus ma ingrijora prezenta poliuritanului in diferite forme.

Pe forumuri multa lume se plingea ca aveau dureri de  cap, de exemplu, daca dormeau pe saltele cu suprafata de tip “memorie” ….

In cele din urma am inteles ca de fapt pe linga cleiul care se foloseste, straturile care se pun in saltea nici pe departe nu sunt inofensive.

Astfel atrageti atentia la urmtorii factori:

– tipul de arcuri ;

-captuseala;

-miros;

– calitatea husei;

– interesativa de reputatia productorului.

In cele din urma am inteles ca avem nevoie de o saltea pe arcuri dar cu captuseala naturala.

Am gasit asa ceva.  Am ales saltele Vi spring. Sunt niste saltele foarte scumpe. Dar  fabrica uneori vine pe preturi foarte mici saltele care nu corespund exact standartelor . Astfel, dat fiind faptul ca ele sunt cusute manula FARA PIC DE CLEI, uneori, se fac greseli la marimi. De exmplu, la un capat salteau poate fi de 90 cm iar la celalalt 93 cm. Diferenta de 3 cm, pentru noi nu era principiala, astfel am procurat salteaua.

Saltele sunt din arcuri independente, iar deasupra sunt in mai multe straturi plasate lana de oi,  par de cal, stric numai produse naturale. Husa e din bumbac. Saltele sunt foarte comode. Au chiar un miros usor de lina de oi.

In imaginile din articol am plasat structura unor saltele Vi spring.

Suntem foarte multumiti. Copiii se simt excelent.

In Romania, am vazut ceva analog, dar nu stiu, nu leam vazut life.

Pretul acestor saltele e destul de ridicat daca  nu le gasiti la reducere….

Din acest motiv cind am avut nevoie, noi am “plagiat”  ideea Vi spring , iata detalii :

 

 

Va doresc sanatate 🙂 !

 

Plimbarea copilului – cum il imbracam ?

Una din intrebarile de care m-am cicnit atunci cind au aparut copii a fost sa determin, corect, daca picilor le este frig sau cald sau e bine …. 🙂

O intrebare atit de simpla, dar care da adesea bataie de cap.  Mai ales ca fiecare copil este individual, astfel cu  aceeasi imbracaminte unui pici poate sa ii fie frig altuia nu.

Situatia se complica si mai mult atunci cind sarcina de a urmari copiii  ca sa se simta comfortabil din punct de vedere termic revine taticului sau bunicii sau alte persoane ….

Iata observatiile mele :

1) Copilul trebuie imbracat un pic mai gros decit maturul, dar nu cum mult;

2) Diferiti copiii au termoreglare diferita, in dependenta de cei mai diversi factori, astfel, chiar daca sunt frati necesita abordare individuala in alegerea imbracamintei atunci cind iesim la plimbare ….

De exemplu : Cel mai mare copil dimineata ingheata tare, in schimb se infierbinta foarte repede si poate sa transpire abundent. Al doilea pici, habar nu are atunci cind badea imbraca colanti grosi, celalalt se imbraca mai usurel.

3)  Pentru a vedea starea de cald – frig copiilor mei  analizez trio: Temperatura nasului – miinilor  – ceafa ;

4) Daca nasul e cald si miinile calde, ceafa NU e transpirata  – copilului ii este cald si e bine.

5) Daca nasul e rece si minutele reci, ceafa NU e transpirata – copilului ii este frig.

6). Daca miinile sunt reci, nasul fiebinte , iar ceafa transpirata  – copilului ii este prea cald ( miinile devin reci din cauza transpiratiei).

7) Avem si varianta ca virful nasului e rece si umed , miinile reci, ceafa transpirata – copilului ii este prea cald.

Observam ca miinile reci nu intotdeauna inseamna ca copilului ii este frig ba din contra , aceasta reprezinta o reactie de aparare, de racorire a organismului. Copilul trnspira si miinile pot deveni reci.

Am decis sa descriu acest detaliu caci la noi taticul cind vedea miinile reci,  atit ii trebuia 😀 incotosmana piciul pina il treceau sudorile : ) …..

Pentru mine personal temperatura talpilor  nu era relevanta… eu ma ghidam dupa  nas – mina – ceafa , asa cum am descris mai sus ?

Dar voi , mamici, ce criterii aveti ?

 

Mai mult:

 

 

 

 

Ambroxol – de ce nu-l voi da copilului meu

sursa img: MedMoon.ru

In  acest articol as vrea sa-mi expun parerea personala  de mama privitor la medicamentul in care substanta activa este ambroxol.

Acest medicament reprezinta un mucolitic. Atunci cind copilul tusea, medicul il prescria. Unii spun ca le ajuta, probabil, nu pot sa raspund pentru altii, dar noua personal nu ne-a ajutat, nu am observat de la el vreodata vreun efect benefic.

Din pacate la noi bronsitele adesea duceau la pneumonie.

Intr- o buna zi, am ajuns la usa unei docotorite care mi- a ascultat copilul, ne-a administrat antibiotic si a spus ca NU dam ambroxol, il scoatem. Ne-a prescris ceva mai moale.Motivind ca acest medicament face prea multa sputa.

Eu fiind obisnuita cu el, caci toti pin atunci spuneau ca daca bronsita atunci iminent ambroxol. I-am dat.

A doua zi, la consulatie, am venit ca medicul sa aprecieze dinamica tratamentului. L-a ascultat si ma intreba , daca nu cumva i-am dat iarasi ambroxol, pentru ca ea aude ca e mai rau, mucozitate mai multa, e mai umed si mucozitatile s-au lasat in jos pe caile respiratorii inferioare.

Ce sa zic,am recunoscut greseala si mi-am invatat lectia. Doctorul mi-a tras mita pe spinare pe buna dreptate. Deoarece datorita faptului ca mucoliticul dat, face prea multa sputa, ea se poate lasa in jos, acutizind problema fara a ajuta.

In plus, mai tirziu am aflata ca la copii de virsta mai mici de 3 ani NU SE DAU MUCOLITICE !!!

Ei avind caile respiratorii inguste in asociere cu un mucolitic activ cum e ambroxolul poate duce la exces de sputa si exista riscul sufocarii copilului din cauza ca sputa poate  bloca caile de respiratie.

Atit mi-a trebuit. De atunci nici un fel de ambroxol si sincer Slava DOmnului e bine.

Atunci cind e nevoie de efect mucolitic utilizam inhalatorul cu apa cu NaCL de 3%. Anume de 3 %, caci cel de 0.9 % poate face iarasi exces de buli -buli in bronhii.

Aceasta e experienta si concluzia mea. NU zic, poate acest ambroxol are si locul sau, dar nu in orice bronsita la copii…. nu este totusi, un medicament atit de “cosmopolit in sanatatea oricui si oriunde” ….

 

Va doresc sanatate !!!

 

 

 

Sinusita simptome si complicatii

Sinusita reprezinta o afectiune serioasa a organelor respiratorii superioare.

Ea , de regula, survine ca complicatie a unei infectii sau alergii, unori poate fi un amalgam de factori.

IAta care este simptomatica:

 1. RInoree mucopurulenta;
 2. Nas infundat puternic –  in acest caz continutul din gaimare sau sinusuri nu se dreneaza, presiunea creste,copiulul se simte rau , e situatie de URGENTA !
 3. Dureri de cap, uneori poate fi voma;
 4. Febra. Daca sinusita e cronica, sau de mult timp netratata febra e mica, sau poate lipsi. Dar daca procesul e acut, cu complicatii, febra poate fi si foarte mare. Dar daca sinusita a provocat febra foarte mare atunci e situatie de URGENTA !
 5. Copilul la aplecare simte durere sau presiune in gaimare( deasupra obrajilor) sau a sinusurilor frontale ( fruntea).
 6. Dureri de dinti ( uneori radacinile dintilor reactioneaza la procesul inflamator din gaimare);
 7.  Rinoree care dureaza mai mult de 2 saptamini sau nas infundat  (fine o nara numai sau ambele)- neaparat trebuie sa va vada un medic ORL.
 8. Eliminarile mucopurulente contin singe. Iarasi acest fapt vorbeste despre un proces inflamator urit.
 9. Tusa de dimineata; Mucozitatile in timpul somnului se preling pe faringe si nimeresc in caile respiratorii inferioare.
 10. Rinite care se complica adesea in pneumonii sau bronsite ce trec greu. O rinita simpla trece plus,minus in 7 zile, daca face complicatii,  poate fi ceva mai mult, mai bine verificati la medicul ORL inca o data, decit sa ramina sinusita netratata. Caci facind untratament incomplet si neadecvat riscam sa adormim problema si sa o invechim ceea ce va fi  mai complicat ulterior.
 11. Dureri de ureche;
 12. Uneori, in sinusita se poate inflama ochiul care e din partea gaimarei cu probleme.
 13. Copilul e nerovs, oboseste repede.
 14.  NB!!! In sinusita categoric NU INCALZIM NASUL CU NIMIC !!!

 

Ochiul umflat din cauza sinusitei sursa img: Нейротехнологии.рф

Complicatii posibile a sinusitei

meningita;

abces,

abces cerebral;

afectarea oaselor craniului de puroi ;

pneumonie;

otita;

miocardită;

    reumatism;

    sepsis.

Din complicatiile de mai sus, cred ca e clar ca sinusita nu e o afectiune care iubeste

taraganare. In caz ca aveti suspectii, mergeti la doctor pentru a va asigura.

 

Simpotmele de sus sunt aproximative, un diagnostic adecvat il face medicul, noi parintii trebuie sa stim cind sa strigam CARAUL  🙂  ….. si sa fugim la doctor.

Sinusita e o afectiune care se trateaza, dar cu ajutorul doctorilor, anume ei dau recomandatii …

 

Va doresc sanatate !

 

Sinusita la copil – experienta noastra

Rinoree la copii – tratament

Galoterapia acasa- remediu contra infectiilor si alergiei

 

Sinusita la copil – experienta noastra

Am decis sa scriu acest articol nu pentru a da sfat de tratament, caci sinusita este o afectiune serioasa, care trebuie diagnosticata si tratata de catre medic.

Dar dat fiind faptul ca si medicii, sunt oameni si dau uneori gres e bine ca si noi parintii sa stim cind trebuie sa fugim la doctor si cind NU e cazul sa tratam dupa “metodele bunicii”.

Asadar, istoria sinusitei la noi a inceput cu o infectie nazala  pe care am tratat-o cu Bioparox, antibiotic local. Plus un preparat vasoconstrictor.

Infectia parca trecuse, eliminari nazale mucopurulente parca nu erau, doar ca ramase o problema. Din motive necunoscute pentru mine atunci, o nara a ramas infundata.

Febra nu era, dureri de cap la fel nu erau, eliminari nazale nu, doar o nara infundata dupa o infectie .

Am mers la medic, medicul a decis ca e alergie. Acum imi pare straiu acest diagnostic, deoarece in ALERGIE SE INFUNDA AMBELE NARI si nu doar una.

Ne-au prescris NASONEX. Initial dupa administrare foarte repede am facut o “viroza” cu eliminari mucopurulente. Eu presupun ca medicamentul a scazut imunitatea local , iar infectia care dormita a rabufnit cu o noua forta.  Straniu ca nici atunci medicii nu au presupus diagnosticul de sinusita.

La alta incercare de a administra acest medicant  mucoasa nazala s-a inflamat. Organismul a dat asa reactie individuala.

Din cauza sinusitei nediagnosticate si netratate adecvat copilul la orice viroza facea pe linga acutizarea sinusitei pe care nimeni nu o vedea se mai adauga si complicatii in forma de pneumonie.

Care e problema , de ce fiecare rinoree se termina la copil cu pneumonie si picuratori mai multi medici nu au putut sa dea careva explicatii, cei mai multi ziceau ca e alergic, iata motivul, ca asa e el.

O  data la un episod de “raceala” sinusita probabil facea deja ravagii, la copil  febra foarte mare peste 39 C, dureri de cap, doctorii se gindeau ca sa nu fie meningita……

La care eu le zic, dar nu cumva e sinusita ca il doare tare capul, poate un renghen ? La care mi s-a raspuns ca daca sa fi fost sinusita nasul trebuie sa curga girla. Va zic din proprie experienta dureroasa, NU E ADEVARAT.

CInd se inflameaza totul in interior si puroiul nu are unde iesi , nasul poate sa stea batut, febra se ridica si e situatie de urgenta mare… Mai tirziu, deja alt doctor, mi-a explicat, ca de regula, sinusita NU face febra, foarte mare, dar daca o provoaca, atunci  poate sa apare simptome asemanatoare cu meninginta ( ceea ce a fost la noi, dar nu s-a stiut, chiar daca stateam la sold cu pediatrii ) .

In cele din urma i-au administrat antibiotic per venos, febra a scazut, DAR, peste 5 zile febra s-a ridicat iarasi , asta pe fon de antibiotic si abia la a 5 a zi au inceput a curge eliminari mucopurulente din nas, abia atunci a inceput organismul a drena continutul gaimarelor.

Ne-am dus la doctor din nou, ii lamurim, ceva nu merge bine, febra ridicata pe fon de antibiotice la a 5a zi de tratament, eliminari nazale stranii ….. raspunsul a fost ca copilul are VIROZA …… 🙁

Nu vreau sa ocarasc pe nimeni, dar , din pacate la vremea ceea nu stiam detalii despre “sinusita” auzisem numai asa in treacat….. Si daca doctorul zice , inseamna ca stie…..

A durat mult timp, cu antibiotice multe , cu complicatii in forma de pneumonie si nu intelegeam de unde vin…. Din cauza sinusitei au crescut adenoizi de gradul 3, am mers la operatie, caci ei deja se conditionau reciproc, sinusita a provocat adenoizi, iar adenoizii nu permiteau drenarea continutului din gaimare.

Mult a tras copilul pina am gasit un doctor bun. Sa-i dea Dumnezeu sanatate …..

Sinusita fiind “batrina” NU raspundea la tratament ….. UN doctor cu staj de 20 ani ne-a spus, ca nu stie ce sa-i faca ….

In cele din urma am mers la operatie, au instalat drene pentru 5 zile, se facea lavaj ai gaimarelor cu medicamente.  Aceasta ne-a ajutat pentru un timp…. Dar iarasi sinusita a revenit.

Doctorul care ne-a luat sub bratul sau deja se gindea sa faca o operatie mai ampla. Dar SLAVA DOMNULUI nu a fost nevoie.

La ultima sinusita copilul a primit tratament cu antibiotic slabut plus antibiotic local, asa cum mai facusem si alta data. PLus am adaugat proceduri  cu “aspiratorul” doctorului.

SI in fiecare zi ii ungeam obrajii cu ulei sfintit de la SFINTA AGAFIA SI de la PARINTELE ARSENIE BOCA cu rugaciune ca sa ajute copilul. Deja nu mai tin minte precis cit si cum …..

Alt moment important e ca am scos copilul din oras pe timpul verii la vila, la aer curat…..

In plus Galoterapia ne mai ajuta sa ne mi tragem sufletul intre episodele de sinusita, recomand. Noi am utilizat un aparat de galoterapie acasa, inhalatii cu sare uscata, anume ele au dat efect pozitiv, pe cind solutiile de genul Marimer, TONIMER SI alte ape marine inflamau mai mult mucoasa ….

Rezultat: Copilul de 3 ani nu a mai facut sinusita, am uitat de antibiotice. SLAVA DOMNULUI pentru tot. Multumesc SFINTEI AGAFIA SI PRINTELUI ARSENIE BOCA pentru ajutor si desigur domnului doctor, Maniuc MIhail care a avut grija de noi. 🙂

PS. In Europa sinusita se trateaza cu antibiotice administate pe termen lung, 2-3 saptamini, dar la noi burtica nu ar rezista la asa tratament. Din acest motiv, in sinusita trebuie de discutat cu doctorul despre particularitatile copilului si de ales terapia cea mai convenabila anume pentru el.

Va doresc sanatate si sa sper sa nu aveti nevoie de a sti ce inseamna sinusita la copil ….. !

Mai mult:

Galoterapia acasa- remediu contra infectiilor si alergiei

.

Rinoree la copii – tratament

Viroza a cailor respiratorii a copiilor, sau cum le mai zicem in popor “raceala” adesea da bataie de cap parintilor, copiilor si doctorilor ….

Diagnosticul virozei se face reiesind din clinica pe care o prezinta copilul, uneori, doctorul sau mama pot apela si la analiza de singe.

Astfel copilul poate prezenta urmatorul simptom, ca unicul sau unul dintre multe:

– Rinoreie, nasul curge.

La inceput eliminarile nazale pot fi albe, de culoare trasparenta, o data cu trecerea bolii mucozitatile devin mai dense si pot fi de culoare verzuie, glabuie.

Atentie ! Cum deosebim de alergie: In alergie nasul se poate infunda, iar mucoziastile sunt alb, apoase.

Atentie ! Sa nu scapam vreo sinusita, care se trataeaza cu antibiotice . In sinusita  la faza initiala  nasul se infunda bine, dupa care apar eliminari mucopurulente . COpilul poate avea dureri de cap, febra foarte mare. Aici medicul ORL face diagnosticul, noi parintii doar suspectam anumite momente ca sa stim cind fugim dupa ajutor la  doctor.

In sinusita poate sa ramina infundata o singura nara, de exemplu ca complicatie dupa o viroza. ACEASTA NU ESTE ALERGIE !!! ( asa cum ne tratau pe noi de exemplu) . IN alergie se infunda ambele nari, in sinusita se pot infunda amblele sau numai una. Aici medicul ORL face diagnosticul.

Daca sinusita e de mai multa vreme nediagnosticta ea se acutizeaza la fiecare viroza. Mai detaliat voi scrie alt articol.

 

Cum tratam:

Eu pesrsonal, chiar daca medicii recomnda NU FOLOSESC APA DE MARE.

Din propria practica mi-am facut impresia ca apa de mare face ca nasul sa curga mai mult timp . Asta e experienta personala. Din acest motiv eu am renuntat demult la tot felul de MArimer, Tonimer, Quixx si altele….. In plus cred ca pulverizind apa de mare noi impingem mai adinc infectia, crescind riscul de sinusita.

In plus cind spalam nasul spalam si substantele active produse de organism pentru a se lupta cu boala. Din acest motiv am renuntat la aceasta procedura si pot sa spun ca avem mai putine complicatii. 

Din acest motiv si am indrazint sa dau asa recomandare care vine in contradictie cu ceea ce ne spun doctorii.

Astlfel,  la nivelul nasului se fac 2 proceduri in viroza :

 1. Curatim nasul de mucozitati : suflat sau asiprat cu aspiratorul  si atit. (elibiram caile repiratorii dar substantele de protectie a organismului ramin pe mucoasa, nu le spalam)

2. Preparate vasoncstricotare pentru ca copilul sa respire si mucoziatile sa curga liber si sa nu ajunga in canalul urechii si sa nu facem otita ca complicatie a rinoreii.

 

Altceva, daca e o simpla viroza nu se foloseste.

Preparatele din genul interferon lichid nu am vazut eficienta.

Protargolul e bunisor, dar totusi e argint acvit, metal greu si evit sal utilizez fara necesitati strigente.

Homeoptia de genul euphorbium compositum  nu sunt eficiente, in plus cum am expus in alt articol a facut alergie  copilului.

Preparate pe interferon de genul Viferon, Gripferon, Gronoprinosin – nu am vazut eficineta si utilitate.

Toate acestea sunt valabile pentru o viroza, daca treaba se complica cu o infectie bacteriana la nivelul nasului , atunci e alta vorba. Si aceasta discutie se duce, strict, cu medicul 🙂 el va decide ce tip de terapie antibactiria locala sau generala va aplica.

Va doresc sanatate 🙂 !

Mai mult:

Tesaturile de in – ajutor in cresterea copiilor

Adenotomia, experienta personala

Saltea ecologica pentru familie

Cind a venit momentul sa schimbam mobila , a aparut intrebarea despre ce fel de saltea vrem sa fie la canapeaua pe care sotul a mesterit-o.

In primul rind, aveam nevoie ca salteaua sa corespunda la urmatoarele cerinte:

 1. Marime nestandart;
 2. Sa fie ecologica;
 3. Sa nu aiba mirosuri neplacute, chimice;
 4. Sa fie confortabila;
 5. Sa fie de duritate medie;
 6. Pretul accesibil.

 

Pentru a face fata la lista de cerinte de mai sus am decis cu sotul sa facem singuri salteau, fara a utiliza

cleiuri, spume sau alti compusi chimici care nu aduc deloc sanatate.

Iata cum am procedat:

1. Am gasit un producator autohton de arcuri.

Noi am comandat un bloc de arcuri bonell,  nu era principial sa fie arcuri independente, deoarece canapeaua era destinata utilizarii de zi nu si pentru un somn prelungit.

2. Am rugat producatorul sa ne faca arcurile de duritate medie si incaltie 11 cm.

3. Blocul de arcuri brut l-am acoperit cu fetru pe care l-am cusut, cu un ac mare si ata sintetica, deasupra blocului. Pentru saltea e bine de folosit fetru cu densitate mai mare pentru ca arcurile sa nu strapunga fetrul. La noi pe piata era de 1200 g/m2 si 1000 g/m2 . Noi  am ales de 1000 g/m2.

Mai era o posibilitatea de a imbraca aceste arcuri cu un strat   de “fetru” ce era compus din in si fibre sintetice. Noi a ales totusi fetrul din bumbac.

Astfel am imbracat blocul in arcuri bonell cu fetru in 2 rinduri, pentru o rezistenta mai buna. Dar se putea si untr-un strat. Noi oricum am procurat tot ruloul de fetru asa ca  am avut de unde ne alinta.

4. Constructia de arcuri acoperita cu fetru am incadrat-o intr- o husa din bumbac ( cu fermuar) pe care am comandat-o la croitoreasa.

Am intrat in prealabil la saloanele ce produc saltele ce sa spun, pentru o husa sintetica cereau destul de mult, din acest motiv am  mers la magazinul de tesaturi, am ales o tresatura tehnica, groasa din bumbac  ( l-am spalat preventiv caci se stringe bine).

5. Am plasat deasupra blocului obtinut o saltea din 100 % lina de oi, pe care am comandat-o la inteprindere din sudul MOldovei ce se ocupa cu produsele din lina.

Am rugat producatorul ca la o saltea e marimea 1.50×2.30 sa puna 10 kg de lina de oi.

6. Pretul s-a primit destul de democratic. In jur de 3.500 lei moldovenesti.

7. Salteau nu are mirosuri chimice si nici pic de clei. E ecologica.

8. E cea mai calda si placuta saltea din casa

9. Experiment reusit !

 

PS. Noi am separat indetionat blocul de arcuri de blocul moale de lina de oi, dar , daca se doreste se poate de plasat toate acestea intr o singura husa.  E o chestie de gust. Noi am decis ca va fi mai usor de exploatat daca  le separam.

Sper sa va  prinda bine ideea  si sanante ! 🙂

 

Mai mult: Tesaturile de in – ajutor in cresterea copiilor

Enterovirus la copii

Sursa: Mosmedic.com

Astazi vreau sa va povestesc despre cum s-a manifestat la copiii o infectie cu enterovirus pe care l-am inhatat vara dupa scaldatul in Nistru.

 

Infectia a debutat cu febra, destul de mare, peste 39, chiar 39,4.  Pielea palida, stare de slabiciune.

Ma mers la medic sa vedem ce este caci trei copii aveau febra, dar manifestau simptomatica diferita.

Cel mai mare, avea stare de voma si eruptii in forma de bubite mici pe trunchiul corpului.

Al doilea copil avea numai febra mare si nici un alt simptom suplimentar.

Al treilea avea febra si eurptii in gurita in forma de bule dureroase.

 

Doctorul a examinat copiii si mi-a spus ca e viroza, tratament lichide si voie buna, la febra mare antipiretice (nu le prea iubesc, dar atunci cind febra e foarte mare nu avem de ales).

Combaterea febrei în mod medicamentos

Tratamentul febrei la copii alergici

Febra la copil – scenarii si complicatii

Febra la copil – lucruri interzise !

Doctorul mi-a zis ca e viroza, nu avem ce face, trebuie sa rabdam ….

Ce sa zic, viroza data  fost destul de grea pentru noi. Febra a tinut la copii 5-6 zile. Cu ridicari spontane pinala 39,5 pentru ca sa scada brusc singura pentru o zi si iarasi sa revina.

PEntru prima data  m-am ciocnit cu asa fenomen, anume febra care se manifest in valuri de la normal pina la foarte mare.

Sindromul de intoxicatie era destul de acut, chiar daca copiii beau multe lichide. Copii aveau tegumente palide si aparusera niste simptome care arata ca si sisitemul nervos sufera.

 

Cu Doamne ajuta copiii si-au revenit, singuri, fara tratament suplimentar, pentru fortificarea sitemului nervos le-am administrat vitaminte din grupul B si magneziu, dar mai concret Biocebral sirop pentru copii.

Va doresc sanatate si sa va ocoleasca virusii 🙂 !

 

Mai mult:

Tratamentul febrei la copii alergici

Febra la copil – scenarii si complicatii

Subminarea Ortodoxiei în Moldova

Acest articol NU l-am scris eu ci l-am preluat de pe portalul  : ortodox.md

L-am plasat aici, deoarece continul sau l-am considerat  foarte important. Deci :

Raportul Chatham House din Londra (cunoscut și ca Institutul Regal de Relații Internaționale, Royal Institute of International Affairs) conține multe lucruri interesante care se referă la Moldova și care, potrivit experților britanici, se află „în prima linie a unei lupte acerbe pentru viitorul lor”, alături de Belarus și Ucraina. Să vedem cine și de ce își dorește subminarea Ortodoxiei în Moldova.

În Londra, donatorii sunt îndemnați să finanțeze proiecte care sunt orientate împotriva Rusiei. Și dacă Ucraina, după lovitura de stat din 2014, a devenit un ”laborator al occidentului”, iar pentru Belarus, potrivit analiștilor britanici a venit ”momentul de cotitură”, atunci în cazul Moldovei totul este mult mai complicat – moldovenii, conform raportului, ”au devenit prizonierii propagandei rusești”, iar statul se confruntă cu o criză de legitimitate.

Prin urmare, posibilitățile anglo-saxonilor de a lupta contra Rusiei cu mâinile cetățenilor moldoveni sunt ”limitate”, dar Londra nu-și pierde speranța.

Ea îi îndeamnă să pună accent pe campanii de informare, să fie implementate programe educaționale și să continue să sprijine „societatea civilă”, dar și folosirea membrilor diasporei stabiliți în Occident, ”în special în ceea ce privește conștientizarea dezinformării rusești” ca vârf de lance în procesul de realizare a schimbării. Adică să „fortifice pârghiile ajutorului occidental”.

Situația la zi

Totodată, Chatham House precizează că aproximativ 50% dintre moldoveni se află în așa numita sferă de influență a Rusiei (Rusosferă), cu o cotă de aproximativ 20% a minorității ruse și altora afiliate și al altor 30 la sută, inclusiv 5% de găgăuzi și circa 7% de ucraineni.

La Londra se arată nemulțumiți nu doar de faptul că oamenii din Moldova nu sunt în mod clar împotriva Lumii Ruse, dar și de faptul că „actuala conducere nu prezintă influența Rusiei drept o potențială amenințare la adresa suveranității”. Potrivit lor, politicienii de la Chișinău mimează lupta cu ”amenințarea rusă“, dar nu sunt hotărâți să pășească pe calea Ucrainei.

Potrivit flux.md, autoritățile moldovenești „nu văd Rusia ca o amenințare la adresa suveranității Moldovei, o societatea civilă, din ce în ce mai amenințată, are puține posibilități pentru a opune o rezistență semnificativă”, scrie Chatham House. Politicienii moldoveni nu se grăbesc să implementeze experiența ucraineană, se pare că lecția conflictului armat din 1992 nu a fost uitată.

Și dacă în Ucraina acum prin „societate civilă” se are în vedere, în primul rând, formațiuni paramilitare și o rețea de organizații de voluntari care lucrează pentru război, în Moldova nu există un astfel de lucru, ceea ce face ca Londra să fie îngrijorată.

Subminarea din interior a Bisericii Ortodoxe din Moldova

Pe lângă sfera politică și cea legată de mass-media, britanicii de la Chatham House consideră că o „vulnerabilitate” (care împiedică promovarea valorilor occidentale – n.m.) în Moldovei (ca și în cazul Belarus și Ucraina) este că ”inimile și mințile” moldovenilor sunt  ”cucerite prin intermediul Bisericii Ortodoxe Ruse”.

„Biserica Ortodoxă din Moldova, subordonată Bisericii Ortodoxe Ruse, reprezintă un vector activ al influenței și propagandei rusești în Moldova. Acesteia îi revine aproximativ 80% dintre credincioși și este instituția care se bucură de cea mai mare încredere din țară, iar un sondaj de opinie arată că 70% dintre respondenți consideră că Biserica merită toată încrederea”, este menționat în raportul Chatham House.

Patriarhul Kirill către studenți: Biserica nu este numai împotriva avortului, ea este pentru viață!

Londra are o groază de obiecții față de Mitropolia Moldovei a BORu: este vorba și de propaganda valorilor anti-occidentale, și sprijinul președintelui Dodon, cât și sentimentele pro-ruse ale „autorităților bisericești” din Transnistria.

Datorită celei mai înalte încrederi de care se bucură Biserica Ortodoxă din Moldova, pentru „societatea civilă” (adică pentru ONG-urile grantofage, ținute din scurt de donatori) „condamnarea Bisericii ar însemna pierderea încrederii și riscul de a trezi nemulțumirea populației”.

Un sabat în stil ucrainean este imposibil: „politicienii nu se amestecă în chestiuni religioase”, iar „Biserica însăși nu poate fi supusă criticilor”. Prin urmare, Chatham House îndeamnă ONG-urile să acționeze extrem de precaut: „fără ca să atragă rezistență nejustificată, să se adreseze preoților tineri proeuropeni și mai liberali pentru a promova o voce progresivă în Biserică”.

Cu alte cuvinte, ei planifică  subminarea Ortodoxiei în Moldova liniștit, din interior, în raioane.

Ce recomandă Chatham House donatorilor care finanțează „societatea civilă” din Moldova?

 • În primul rând. Să nu aștepte rezultate imediate, dar să dezvolte o strategie pentru decenii, o „agendă pe termen lung”.
 • În al doilea rând. Să direcționeze eforturile și fondurile pentru formarea jurnaliștilor și a programelor de informare de amploare, care să vizeze „lupta împotriva știrilor false”. Mai mult decât atât, va fi necesară reorientarea proiectelor deja existente în Moldova de la accentul pe politici interne spre cele antirusești, notează cei de la Londra.
 • În al treilea rând. La fel ca în Belarus, să pătrundă în sistemul educațional cu ajutorul proiectelor de „educație mediatică” și de dezvoltare a gândirii critice – experții de la Chatham House prezic „cele mai bune șanse de succes” în școli și universități.
  „Acest lucru va impune o reformă a sectorului educațional pentru a face ca formarea în aceste domenii să fie nu doar una sistematică, ci și obligatorie”, se arată în raport.
 • În al patrulea rând. Dezvoltarea proiectelor anti-rusești în zonele rurale (în special în Transnistria și Găgăuzia), în segmentul de tineret al rețelelor sociale, în mediul rusofon.
 • În al cincilea rând. Să fie sprijinite proiectele media „independente” cu „conținut alternativ”, punând accent pe publicitate socială și a informațiilor de divertisment. Să fie finanțate posturi TV precum TV8, precum și mass-media de alternativă în limbile rusă, găgăuză și ucraineană.
 • În al șaselea rând. Să fie activizată diaspora moldovenească pro-occidentală, majoritatea cărora au votat pentru Maia Sandu la alegerile prezidențiale din Moldova, din anul 2016.
 • Șapte. Să se pună accent și să se bazeze pe ONG-urile din afara Capitalei, deoarece „raioanele țării au o importanță primordială pentru creșterea sustenabilității de la zero”. Aici vor trebui abordate subiecte importante pentru cetățeni – politica socială, corupția autorităților, drepturile omului și așa mai departe.
 • Opt. Crearea unei rețele de ONG-uri din Moldova, Belarus și Ucraina, pentru a face schimb de „cunoștințe valoroase și exemple de bune practici” în domeniul lupte împotriva Rusiei.
 • Nouă. Să fie implicați în proiecte religioase, îndreptate împotriva Bisericii Ortodoxe, pe catolici, uniați, protestanți și sectari.
 • În al zecelea rând. Se recomandă ca politicienii occidentali să fie încurajați să viziteze mai des raioanele din Moldova pentru a „interacționa” cu ONG-urile locale și cu mass-media.

Sfaturi pentru Uniunea Europeană

De asemenea, Chatham House are sfaturi și pentru UE în ansamblu: să nu ofere pur și simplu împrumuturi guvernului moldovean, dar să fie însoțite cu povești de succes de rezonanță.

Ar trebui să existe mai multe campanii publicitare, propagandă și demonstrații de istorii de succes, astfel încât cei de pe teren să-i fie recunoscători Occidentului pentru evenimentele care au loc, – acesta este sfatul analiștilor britanici.

UE ar avea menirea să facă cât mai multe bule de săpun publicitare, convingându-i astfel pe cetățenii moldoveni că vectorul proeuropean este mai bun decât cel pro-rus.

În același timp, Londra solicită o „regândire a felului în care va arăta Parteneriatul Estic”, astfel încât Ucraina, Belarus și Moldova să aibă o viziune comună în această privință. Și proiectul în sine ar trebui să fie adaptat în funcție de fiecare dintre cele trei țări și, de asemenea, să aibă o strategie pentru următorii zece ani.

Cei de la Londra, cred că în zece ani Occidentul va putea să aducă și Belarusul și Moldova la starea în care se află Ucraina și să se obțină ca proiectul anti-rus ucrainean, mai degrabă să inspire, decât să-i sperie pe belaruși, dar și pe moldoveni, și găgăuzi.

traducere Cezar Salahor

sursa : http://ortodox.md/subminarea-ortodoxiei-moldova/

Podele calde – doctorul casei

Cind am inst podele calde in casa ne gindeam la comfortul familiei si nicidecum nu-mi imaginam ca am putea largi orizonturile.

Deci cum au devenit podelele calde din salon –  sala de proceduri 🙂 …

Iarna aceasta a adus bucurie copilasilor cu zapada si turturi .Astfel dupa un sanius zdravan unul din copii a inceput sa tuseasca si sa curga nasul.  Tusa era c-am chinuitoare si dupa starea copilului incepea a “mirosi ” a antibiotice. Deoarece cu Doamne ajuta am luat antibiotice cu un an in urma nu prea aveam chef de ele din nou , dar tusa suna rau de tot…

Atunci, am  luat o decizie, pe care alta data nu as fi acceptat-o. M-am gindit sa folosim podelele calde in rol de cuptor.

De ce am zis ca nu as fi mers mai inainte la asa ceva deoarece cindva invatasem ca nu e bine sa incalzesti copilul daca e vorba de o infectie bacteriana, ca aceasta ar putea favoriza infectia. Pe de alta parte de cele mai multe ori copiii fac initial o viroza dupa care din cele mai diverse motive se complica suplimentar cu o infectie bacteriana deasupra, pe care noi deja o lecuim cu antibiotice.

Reiesind din faptul dat si uitindu-ma  la copil, care imi parea ca face o viroza, pe care daca nu o suprimam la vreme – poate sa-mi faca complicatii ( tusa nu suna bine deloc) …

Astfel, in mod ascetic, copilul a dormit pe covorul de lina care se incalziea desubt cu cel mai banal covoras cu infrarosu.

MA gindea ca piciul va chitai ca e c-am tare, dar flacaul a dormit pe “cuptorul” improvizat cu cea mai mare placere.

Cel mai important a fost rezultatul :

A doua zi, piciul, a sarit in picioare ca iepurele, de febra a uitat , tusa a devenit mai productiva si treptat fara mediamnete seriose am iesit. Pe covor l-am tinut undeva o saptamina, sa intarim rezultatul 🙂 .  Pentru comparatie la noi de regula tusa dura mai mult, acum mai repede s-a refacut.

Trebuie sa recunosc ca am apelat la vasoconstrictoare pentru ai usura respiratia nazala si pastilute cu menta de supt pentru git, plus ceaiuri calde . C-am  asta a fost.

Slava Domnului pentru tot !

Totusi bunicile noastre care isi cresteau copilsii pe cuptor si in blana de oaie cu  iorgan de lina aveau dreptate in multe privinte.

Dragi mamici , voi ce secrete de sanante pentru copii ati cules de la bunicii vostri, impartasiti-ne si noua secretele 🙂 sa crestem copii sanatosi impreuna 🙂 !

 

Va doresc sanatate !

Mai mult:

 

 

Tesaturile de in – ajutor in cresterea copiilor

Tesaturi din in – ajutor in cresterea copiilor

Inul reprezinta o planta utila datorita semintelor sale din care se produce ulei bogat in omega 3 cit si datorita fibrelor sale din care se produc tesaturi.

Tesaturile din in sunf foarte diferite; Unele sunt dure si pot sa miroase specific a in, altele pot fi fine ca piza de paingen. Totul depinde de gradul de prelucrare, daca au fost vopsite,innalbite, sau nu…

 

 

Tesaturile din in sunt:

– Naturale si ecologice;

– Antiseptice;

-Protejeaza de radiatie;

– Rezistente la uzura;

– Aerate;

– Bune termoconductoare; ( din acest motiv la atingere apare senzatia de racoare)

– Nu se electrizeaza;

– Absorb bine apa.

 

Neajunsuri:

– Se boteste repede;

– La spalat se aseaza mult;

– Marginile tesaturii se desira usor;

Pentru mine personal ca mama m-au atras anume doua proprietati ale acestor tesaturi si anume faptul ca inul este un antiseptic natural foarte bun si eficace.

Astfel, ranile mai bine se cicatrizeaza sub bandaje din in. In chirugie, din in se fac ate pe care organismul nu le respinge ci le absoarbe.

Fiind un antiseptic bun, atit antibcterian cit antifungic e util in productia lengeriei intime cit si lengeriei de pat.

Astfel, pentru copii e foarte bine sa doarma in albituri din in. Sa aiba in camera draperii de in care vor dezinfecta aerul, in mod natural, astfel copiii vor inhata mai putine viroze.

Alta proprietate a inului este faptul ca protejeaza si de radiatii, astfel pe timp de vara, o camasa sau o rochita din in subtire pentru copii ar fi o solutie buna, mai ales ca la atingere inul confera o senzatie de racoare si corpul respira liber in asa fel de tesatura.

NU zadarnic este traditia de a primi copilasul pe un stergar de in atunci cind este scos din apa la botez.

Va doresc sanatate si copii zimbitori 🙂 !

 

Citeste mai mult:

Scaun auto, cum alegem

Stafilococul, e periculos pentru copilul meu ?

Ceara de albine falsificata ? Cum identificam !

sursa imaginii: https://agro63.ru

Ceara de albine reprezinta un remediu pentru rezolvarea multor probleme cu care se ciocnesc mamicile si nu numai ele.

Doar ca apare o problema, unde gasim ceara de albine naturala si de buna calitate.

Adesea ceara de albine este falsificata sau cu diferite impuritati si amestecuri care sunt destinate doar de a spori profitul cuiva si nicidecum sanatatea celui ce o procura.

Pentru prima data problema puritatii acestui produs natural s-a pus in momentul cind am pregatit o crema pentru scutec , iar copilul a facut iritatie, ceea ce nu se intimplase pina atunci.

Mi-am dat seama ca schimbasem furnizorul de ceara de albine.

Mi-a parut straniu acest fapt din acest motiv am incercat sa caut solutii pentru a verifica produsul pe care l-am procurat.

Astfel, iata un criteriu pentru a testa ceara de albini, acasa :

Culoarea ,miorsul, textura sunt niste criterii care sunt pe larg descrise in Internet. Din acest motiv nu le vom descrie din nou.

IN schimb am gasit in literatura ( din pacate nu tin minte sursa, era vorba de o carte) o astfel de modalitate de a depista, in conditii de casa, daca in ceara sunt adaugate sau nu careva produsi straini cum ar fi de exemplu parafina, stearina sau alte minunatii din industria petroliera.

 

Astfel, luam alcool de 0.96 grade (spirt) si il dizolvam cu apa dupa cum urmeaza mai jos si in solutia obtinuta punem o bucatica de ceara de albine si urmarim daca se scufunda sau nu:

 

1) Alcool (0.96 ) – 10 ml + apa – 16 ml = Alcool 37% – daca bucatica se scufunda in aceasta solutie atunci ceara e naturala.

 

2) Alcool (0.96 ) – 10 ml + apa – 10.6 ml = Alcool 46.6% – daca bucatica de ceara pluteste in prima dar se scufunda in a doua, inseamna ca ceara are adaosuri pina la 20 % din masa sa.

 

3) Alcool (0.96 ) – 10 ml + apa – 8.5 ml = Alcool 52% – daca ceara pluteste in primele doua solutii, dar se scufunda in a treaia, atunci ceara are adaosuri mai mult de 50 %.

 

Tin sa mentionez faptul ca poate prisacarul nu a topit intetionat careva adausi, in ceara, dar problema e ca adesea, chiar la magazin, se vind foi subtiri de faguri speciali  din ceara pentru ramele care sunt puse ulterior in stiubei  si anume ele contin compusi suplimentari.

Astfel omul cind pune aceasta rama la albine – ele incep sa construiasca “casutelor lor – adica fagurele”  deasupra, iar  cind vremea de a topi toata “constructia” normal ca in ceara produsa de albine se amesteca si compusii adusi de la magazin. Sa-mi fie iertat, va rog, limbajul caci nu cunosc toate denumirile profesionale ale prisacarilor. 🙂

VA doresc sanatate !

 

Afla mai mult:

Spirulina si beneficiile ei – experienta proprie

Remedii homeopatice – 7 motive CONTRA

Avortul – fericirea construită pe oase

sursa imaginii:http://www.aborti.ru

Totul va fi bine, totul va fi ok, nu-ți fă griji, e doar un bot de carne …. Multe metafore ascultă femeia pentru ca să-și adoarmă propria conștiință, pentru ca ea știe, ea cunoaște adevărul, ea știe că toate acestea sînt basme, știe că e vorba de un suflet viu și NU de un țesut anonim, știe că e vorba de copilul ei.

Orice femeie, în suflet știe că avortul e ucidere. Putem să camuflăm rana cu cele mai diverse motive, dar durerea nu pleacă. Acest fapt îl mărturisesc mii de femei care au făcut păcatul avortului, multe dintre ele ar vrea să întoarcă timpul înpoi, dar …..

Adesea avortul este prezentat ca o soluție, la anumite probleme, vizînd o ulterioară stare de bine a vieții.

Nu va faceți iluzii.. dacă ucizi copilul, NU VA FI MAI BINE, NU VA FI !!! Nu se construiește fericirea pe oseminte, oseminte de copii sacrificați.

Chiar dacă pare că totul e planificat, viața se întoarce, astfel, încît pentru sîngele nevinovat se plătește … Și nu uitați nu e nimeni veșnic …. și noi vom muri, și pentru toate vom da răspuns ….

Nu credeți acel gînd care va suflă la ureche că nu sunt bani, că sînteți prea tînără, că soțul nu vrea, că vreți să trăiți pentru sine ……toate se rezolvă în viața aceasta. Nu credeți că atunci cînd curmi o viață veți soluționa problema, nu, te vei îngloda și mai mult. Pe când nașterea puiului, din contra, chiar de va fi greu la început, în schimb veți avea foarte multe bucurii ulterior.

Despre aceasta mărturisesc mii de femei, care în pofida multor circumstanțe au decis să nască.

Unii ar zice, dar ce să faci dacă copilul e bolnav ? Dar oare noi ce facem cînd ne îmbolnăvim incurabil ? Chemăm un doctor să ne ajute sau un doctor care drăguț să ne smulgă mîinile și piciorele, căci de, oricum vom muri …..

Sau ce să facem, căci sîntem săraci: poate să aranjăm pe toți săracii la perete și să-i sacrificăm în numele umanismului, de ce adică, „umanismul” nostru se aplică doar asupra fătului nenăscut? De ce trebuie să moară copilașul pentru sărăcia noastră ?

Cîndva mă gîndeam, ce ar trebui de făcut în situația cînd trebuie de ales dintre viața mamei și a fătului ?

Un preot mi-a dat răspunsul :”dar ce ai face tu, dacă pentru a ieși dintr-o mocirlă -unde stai tu și copilul tău -unul ar trebui să se suie pe capul altuia ca să scape ? ” …..

Uf doare, căci noi ne suim pe capul altuia pentru lucruri și mai puține, pentru carieră, figură, bani, lene, frică, studii ……..

Nu e cazul să căutăm fericirea în omorul unui copil nevinovat, chiar dacă crima a devenit legală, chiar dacă mulți fac asta, nu e cazul. Țipătul mut al unui copil avortat va strigă de dincolo, va zgudui toată viața ca un blestem, despre ce fel de fericire poate fi vorba ? Oare credeți ca sacrificînd un copil ceilalți vor fi fericiți, nu! , vor suferi și copiii născuți.

Sau credeți că dacă avortați după cheful soțului el va fi drăguț cu Dvs ? Nu, toate vor renaște în ură și răutate. Din omorul copilului nu va izvorî dragoste, ci durere, depresie, nevoi …

Dacă sînteți la răspîntie, opriți-vă, nu va lăsați ademenită, copilul are nevoie de Dvs. El simte totul, sînt studii care au demonstrat că atunci cînd se vorbește despre avort, el se lipește neajutorat de peretele uterului căutînd protecție. Și numai Dvs, în lumea aceasta mare îi sinteti armă și scut, numai mama …

Capul sus și nu renunțați luptați pentru el, iar cînd va crește el va lupta pentru Dvs, atunci cînd veți fi neajutoartă….

Da, da, vine o vreme cînd și noi vom îmbătrîni și vom avea nevoie de ajutor, cu ce mînă vom da, cu aceea vom lua …

Restul lumii s-au înarmat contra copiilor prin toate modurile posibile.

Nu vă lăsați puiul măcelărit de acest sistem groaznic, sistem care știe să ia numai, nu-i sacrificați ceea ce aveți mai scump – viața copilașului Dvs. Poate încă nu conștietizați, dar ceea ce purtați în burtică e foarte și foarte scump….

Fiecare copil vine în lume la vremea lui, nu e nimic întîmplător, primiți-l în viața Dvs și veți vedea, veți vedea cu ajutorul Domunului care a fost rostul lucrurilor, numai nu dați mîinile în jos…

Acest articol este un apel pentru viață. Lăsați copiii să se nască! Dați- ii posibilitatea de a trăi, să-și construiască singur ceea ce mama și tata, din diverse motive nu i-au putut oferi, doar dați-i voie să vie în lume, căci bunul Dumnezeu are grijă de toți.

Cu Doamne ajută !

Meșterul Manole – o metaforă despre distrugere. Sau de ce sunt contra predării acestei opere în școală

sursa imaginii: https://i.ytimg.com/

Cîndva demult, demult, pe cînd eram școlariță și credeam că școala ne învața binele și utilul …eh…..

În acest articol aș vrea sa redau viziunea, proprie, asupra operei renumite Meșterul Manole – lucrare care se predă în școli, care are pretenția de a educa, în mod pozitiv, copiii noștri sau cel puțin așa pretind maieștrii educației…

Cînd am făcut cunoștință cu aceasta operă la orele de limbă și literatură română personajul Manole era redat în sensul pozitiv. Iar laitmotivul operei este ”jertfa în numele creației” – sună extraordinar și spectaculos, iar drama care se joaca în imaginația copilului unde niște neni zidesc o femeie însarcinată în perete în numele „creației” nu poate să nu lase amprente spirituale , amprente care poate din start nici nu le simțim, nu, e doar literatură, aceste urme vor da roadele hîdoase mai tîrziu….. când nimeni nu va mai face legătura cap- coadă ….

Așadar, ne-am oprit la momentul unde „marele meșter” Manole sacrifică o ființă umană, împreună cu alți zidari…

Ce este totuși acest moment ?

Unde am ajuns, sau mai bine spus, se vede ca nu am plecat departe de vremurile sacrificiilor umane …

Cu alte cuvine – are loc jerfa în numele „zeiței Creație” ….. adică dă, pentru o creație umană nu e mare lucru sa ucizi pe cineva… aceasta redat la nivelul hiperbolic și simbolic, dar ce mesaj se ascunde ?

Roadele acestui mesaj le vedem, azi pretutindeni….

Femeile, barbații toți sînt gata să jertfeasca cu CINEVA în numele propriei creații ….

Și nu contează că omul de fapt el e însuși creația Cuiva, e creația lui Dumnezeu cel viu.

Meșterul Manole e zidar, el își exersează profesia la nivelul sau și nu se oprește în fața problemelor. Azi televiziunea zilnic ne arată modele de comportament uman, unde omul își urmează visul său pămîntesc indiferent de circumstanțe….

În așa fel am ajuns la momentul cînd în numele carierei, profesiei noi sacrificam totul și în primul rînd procedăm ca meșterul Manole, îi sacrificăm, pe altarul idolilor moderni, pe apropiații noștri: soț, soție, copii, familie.

Distrugem familii, facem avorturi, nu naștem copii, nu avem timp să ne vizităm buneii, să întindem o mînă de ajutor …. doar pentru a atinge visul, un vis care e chiar vis, căci se dizolvă în timp și nu rămîne nimic, căci toți sîntem datori cu o moarte și nu luăm nimic cu noi, înafara de dragostea pe care o purtăm în suflet, aceasta e adevărata bogăție.

Dar nu, noi sacrificăm dragostea distre noi pentru a construi un „zid de piatra”, care să ne despartă de cei dragi ….. Și aceasta noi educăm în copiii noștri, aceasta educă de fapt mult lăudata operă Meșterul Manole. Iar pe urmă vom sta bătrîni și părăsiți, întrebîndu-ne unde ne sunt copiii, unde e dragostea lor , dar să ne amintim ce i-am învățat, ce am făcut noi, ce modele de comportament le-am educat ???

La ziua de azi e legal ca femeile sa facă avorturi fie de capul lor, fie cu acordul bărbaților, a mamei, a rudelor, în numele zeiței numite Cariera, Studii, Bani, în numele zeului Comfort, în numele zeului Eu ( cu lozinca mult promovată iubește-te pe tine. Am uitat de porunca Domnului: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți .)

Azi e normal și legal să ucizi pentru că așa vreai, pentru că ai motiv, pentru că…….. Doar meșterul Manole tot a ucis și tot a avut un motiv și este predat în școli ca personaj pozitiv…..

Și noi educam aceasta la copiii care sunt fragezi și nu își dau seama de toate….

Noi azi, l-am înlocuit pe Dumnezeu adevărat cu idoli cărora le dedicăm toată viața și forțele noastre morale și spirituale….

Am ajuns la absurd, tinerii noștri își fac idol din fotbal, tenis, sport, din artiști, actori, modă, propriul corp ….. câte și mai cîte….

Am uitat prima porunca: „ Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine. „

Iar noi ne dăm drept atei, dar nu se prea primește căci în sufletul omului este pecetluit că Dumnezeu există, noi, însă, negînd pe Dumnezeu adevărat încercăm să acoperim golul cu altele și uite așa ne trezim ca devenim idolatri, ne înrolăm în sluja animalelor de companie, a hobbyurilor, a plăcerilor, a carierei…. nu vrem să slujim lui Isus și devenim robi ai viselor proprii, vise efemere care ne dau iluzia că trăim și facem ceva important…..

Cineva spunea :”Cimitirul e plin de oameni de neînlocuit”…

Vin cu o chemare, să păstrăm dragostea și să nu o sacrificăm în numele carierei și a viselor….

În acest articol vreau să zic un NU mare pentru ierarhia de valori care e prezentată copiilor în opera Meșterul Manole. Viața omului e mai importantă…. căci creatorul ei este însuși Dumnezeu.

Citește:

Povestea pisicii

Spirulina si beneficiile ei – experienta proprie

Timiditatea la copii – reguli de depășire

Spirulina si beneficiile ei – experienta proprie

Pe aceasta pagina vreau sa redau experienta noastra privitor la administrarea spirulinei ca adaos alimentar.

 

In general despre proprietatile ei, gasim multa informatie la general, din acest motiv ma voi referi strict la afectele care le-am observat, in mod particular, fara a generaliza si a deduce legitati 🙂 ….

 

Noi am administrat spirulina in forma de pasta inghetata. Producatorul Moldova. Domnul care o creste a participat la diferite concursuri, chiar anul trecut ( sau un pic mai inainte, nu tin minte sigur) a participat la Bucuresti la un concurs, unde a luat medalia de aur pentru puritate.

Asa ca de puritatea si calitatea produsului nu imi faceam griji.

Doza administrata era c-am 1g:10 kg ( Adica 1 gram de pasta de spirulina la 10 kg masa corporala).

Am administrat atit copiilor cit si maturilor.

 

 

Deci observatii obtinute:

 

1) Spirulina a rezolvat problema de alergie la baiatul cel mai mare cu care ani de zile ne luptam fara mari rezultate si cu un morman de preparate antihistaminice.

Si da, intradevar, spirulina are efect antihistaminic.

 

2) Acelasi efect l-am observat la copilul mai mic, care la virsta de un an dupa ce l-am hranit cu carnita a facut o reactie pe obraz, care progresa si tindea spre a se transforma in

rana. Dupa administrarea spirulinei, iritatia a trecut si am uitat de ea.

 

3) Probleme digestive ale piciului mai mare s-au ameliorat cu tendinte vadite spre insanatosire. Acest fapt probabil se datoreaza ca spirulina reprezinta hrana pentru enterocite – celule ale intestinului.

 

4) In timpul virozelor, cind febra e mare, iar copilul nu are pofta de mincare, ii administram doze mari de spirulina. Ce sa zic, copilul iesea din boala mai usor fara a fi epuizat, ca alta data cind nu-i administram.

 

5) A ajutat la eradicarea anemiei la piciul cel mai mic. Spre deosebire de medicamentele de fier , nu i-a facut probleme la burtica.

 

6) Adminsatrarea spirulinei in alaptare a dus la sporirerea secretiei de lapte. PS. In Coreea femeilor ce alapteaza l-i se da spirulina tot din aceleasi motive – sursa de vitamine.

In plus, laptele devine un pic verziu, dar nu e problema, piciul papa fara a sesiza diferenta :)….

 

7) Administrarea spirulinei mi-a redat forta si a alungat starea de oboseala cronica de dupa nastere.

 

8) Siiii punctul meu preferat. Datorita spirulinei am obtinut un ten , neted si mai luminos 🙂 …. Pe bune, ca m-a intinerit, nici nu-mi venea a crede. 🙂

 

9) Atunci cind ma deranja gastrita sau pancreasul spirulina diminua durerile. Ce efect de tratament are in cazul dat, nu stiu, sintem in proces de experiment 🙂 …..

 

10) Parul a devenit mai des si aspectul mai sanatos

 

 

Efecte adverse

 

La noi am observat un efect usor purgativ.

Iar la niste rude spirulina le-a facut alergie.

 

Deci orice supliment alimentar trebuie luat atent si de urmarit reactiile organismului….

Alte efecte neplacute nu am vazut, dar fiecare organism e individual.

Iata acestea sint efectele care le-am observat dupa ce am papat spirulina.

 

Dar Voi, dragi cititori ? Ce efecte ati observat ? Cum a tolerat organismul acest adaos ? Ce efecte benefice sau negative ati avut ?

 

Scrieti-mi voi fi bucuroasa sa public si experienta dumneavoastra 🙂 ….

Va doresc sanatate !

 

Citeste mai mult:

Remedii homeopatice – 7 motive CONTRA

Înălțimea băieților, 0 – 10 ani

Înălțimea fetițelor, 0 – 10 ani

Greutatea fetițelor, 0 – 10 ani

Greutatea băieților, 0-10 ani

 

 

Storsul laptelui matern – avantaje

sursa: https://www.u-mama.ru

Alaptatul la sin reprezinta, fara indoiala modul cel mai corect de hranire la bebelusului. Dar uneori, din careva motive, acest fapt nu este posibil, iar mamicile sint nevoite de a stoarce pieptul pentru a hrani copilasul cu lapte matern, dar din sticluta.

Alăptarea și sindromul copilului “cuminte”

Laptele de mama, stors, dupa utilitatea sa este pe locul doi, in parada alimentatiei.

 

Astfel, dupa cum urmeaza, iata ierarhia:

 

1) Alimentatia direct la sin;

 

2) Alimentatia bebeluslui cu lapte stors;

 

3) Alimentatia cu lapte matern congelat;

 

4) Hranitul cu amestecuri adaptate;

 

5) Hranitul cu lapte de la diferite animale.

Lapte pentru copil, care e mai bun: de vacă, capră sau măgariță ?

Laptele matern în comparație cu laptele de capră
Laptele matern în comparație cu laptele de vacă

De ce laptele animalelor nu e bun pentru bebeluși ?

 

 

In acest articol voi prezenta beneficiile punctului de alimentatie 2 – adica hranitul cu lapte stors.

 

1) Mama stoarce pieptul dupa regimul sau si nu depinde de bebelus care poate sa doarma, sa nu aiba dispozitie sau sa aiba colici si sa nu suga eficient pieptul, ceea ce va duce iminent la scaderea de secretie a laptelui matern.

Păstrarea laptelui matern

 

2) Mama stie precis cit a papat bebelusul. :Cît lapte mănîncă copilul hrănit la sîn ?

 

3) Mama e mai libera. Copilul poate ramine cu altcineva si sa fie hranit cu laptic de calitate.

 

4) Mama mai usor poate separa laptele din fata de cel din spate. De exemplu, pe cel din fata il arunca si ii da bebelusului numai laptele din spate, atunci cind e prea mult cel din fata .

Culoarea, gustul și mirosul laptelui matern

Laptele din față și laptele din spate

Dezechilibrul dintre laptele din față și cel din spate

E suficient de gras laptele meu ?

 

 

5) Surplusul de lapte poate fi inghetat si pastrat pentru situatii “negre” cind mama nu poate alapta temporar din diverse motive, medicamente, situatii de urgenta, etc. E bine cind totul e bine, dar viata e viata….

Cînd alăptarea este interzisă

 

 

6) Mama poate dormi un pic mai mult 🙂 cit taticul ia biberonul si hraneste micutul care cind e mic mic poate papa chiar si din ora in ora.

 

7) Mama poate controla volumul secretiei de lapte si cum variaza calitatea lui in dependenta de diversi factori: mincare, vitamine, stres, somn, etc….

Aceasta ii va permite sa realizeze careva manipulari pentru sporirea sau diminuarea lactatiei, dupa dorita.

Scăderea secreției de lapte matern, soluții

 

 

8) Nu te musca nimeni de sin 🙂 …. pentru cineva aceasta poate fi un dezavantaj …:)

 

9) Poate fi o economie de timp. Uneori bebelusii sug foarte lent din sin ( din diverse motive …. ) iar storsul si hranitul din sticluta poate fi mai rapid. Dar acest punct nu e ferm batut in cuie… caci uneori poate sa si dureze… 🙂

 

Punctele de mai sus sint valabile cu conditia ca mama dispune de o pompa eficienta (

Pompe pentru sani

Pompa de sani electrica Philips Avent sau dubla Medela, ce aleg ?)

si calitativa care va va usura mult viata, atunci cind sinteti nevoita sa hraniti astfel bebelusul. Asa ca daca e cazul, harniti cu lapte stors, decit sa trecem copilul la lapte praf …

Laptele matern și sănătatea copilului

 

Va doresc sanatate …

 

Anemia in sarcina – fier bivalent sau trivalent

Sursa: http://gelmintov.net

ANEMÍE, anemii, s. f. Boală determinată de scăderea cantitativă sau calitativă a globulelor roșii și a hemoglobinei din sânge. – Din fr. anémie.

 

ANEMÍE s. f. stare de slăbiciune cauzată de scăderea numărului de globule roșii și a hemoglobinei din sânge.

 • sursa: DEX ’09 (2009)

 

In timpul sarcinii nr 3 :), din pacate m-am ciocnit cu asa boala – anemia.

 

Cel mai interesant e faptul ca hemoglobina din analiza generala de singe era in norma, dar mai concret era 119.

Medicii mi-au spus ca pina la 110 ein ordine si nu am de ce sa-mi fac griji.

 

Si intr-adevar, sunt multe mamici care marturisesc ca au hemoglobina joasa in analize,dar se simt foarte bine si aceasta inca o data confirma ideea stiintifica ca hemoglobina in sarcina, scade, in mod fiziologic datorita faptului ca se mareste volumul de singe, prin urmare, microelementele din singe devin mai putin concetrate, iar anemia la gravide nu e neaparat un fenomen de carenta de fier.

Astfel, revenim la analize. Avem hemoglobina 119 slabiciuni foarte mari. Sincer, ma tineam diminetile de pereti, doar spre seara dupa un somn bun la amiaza ma simteam parca mai bine .

Mi-am telefonat medicul de familie. Care la plingerile mele a mi-a zic ca ar fi cazul sa mai facem o analiza repetata de singe si poate sa vedem nivelul de feritina serica.

Parca totul bine si frumos, dar, spre marea mea rusine, nu aveam nici o dorinta sa merg la spital atunci cind afara e plina vara si 40 C, mai ales ca slabiciunile ma doborau.

Iar analiza mea precedenta arata 119 hemogolibina, iar norma pentru feritina serica are un asa diapazon de mare ca sincer, eu cu mintea mea nu prea inteleg acest parametru de diagnoza.

Pentru femei mai tinere de 60 ani, norma e de la 13- 150. sursa : synevo.ro

 

Astfel, fiind termenul de sarcina mai inaintat ( mai mult de 12 saptamini de sarcina), avind in vedere ca am donat singe cu o luna inainte de sarcina (asa s-a primit), ca e sarcina numarul trei si ca sufer de slabiciuni mari care nu se recupereaza la odihna sau dupa mincare am decis, de capul meu ( SA NU FACETI CA MINE, MAI BINE CONSULTATI MEDICUL) sa aleg un preparat contra anemiei.

Mai ales ca boala deja debutat nu poate fi corectata, in timp scurt numai prin alimentatie.

 

Astfel, am sunat, din nou, medicul care mi-a recomandat Sorbifer. Acest preparat contine fier bivalent.

 

Fierul bivalent Fe2+.

 

Avantajul preaparatelor cu fier bivalent Fe2+ e ca aceasta reprezinta cea mai activa forma de fier pentru organismul omului. Fierul bivalent se absoarbe bine la nivelul intestinului subtire. Aceasta este si bine si rau. E bine pentru ca se compenseaza carenta de fier, in mod rapid.

Partea rea e ca irita mult mucoasa tractului digestiv, provoaca diverse efecte adverse,in prospect sunt descrise in mod detaliat. In plus,este riscul de supradozare.

 

Alta categorie de fier, este fierul Fe3+ .

 

Este este mai raspindit in lumea vegetala. Fierul trivalent se absoarbe mai greu in intestinul subtire decit fierul bivalent. In singe el trece n umai in forma fieroasa activa sau in forma de fier de depozit – feritina serica.

 

Specificului acestei forme de fier este ca cu cit e mai mare carenta de fier, cu atit absorbtia e mai intensa si invers, cu cit organismul e mai saturat cu fier cu atit absorbtia e mai slaba.

In asa fel, organismul, singur, isi regleaza cantitatea de fier necesara si se evita supradozarea.

Cit despre efecte adverse, fierul trivalent este mai bine suportat si nu irita atit de mult ca fierul bivalent, mucoasa tubului digestiv.

 

Nu coloreaza smaltul dintilor. Poate fi administrat chiar si copiilor mici.

Astfel, reiesind din cele spuse mai sus, am decis sa administrez fier trivalent. Am inceput cu Ferropol, dar mi-a facut alergie.

 

Din acest motiv am trecut la alt producator, autohton – Hemoglovit, care contina fier trivalent cu polimantoza combinat cu extract de seminte de struguri care vin cu rol de antioxidant.

 

Are un gust dulce si placut.

Am admistrat doza maxima, 10 ml, cite 5 de 2 ori pe zi, dimineata si seara dupa mincare.

Mie m-i s-a potrivit. In comparatie cu Sorbifer care imi provoca diaree si dureri de stomac, Hemoglovit imi dadea doar o usoara senzatie de greata, tranzitorie, dar aceasta e ceva foarte personal, depinde de fiecare cum suporta.

 

Cel mai important e ca deja la a doua sau a treia zi, nu mai tin minte precis, m-am simtit mult mai bine. Au disparut slabiciunile. Astfel, alaturi de o alimentatie adecvata am reusit sa ma echilibrez si sa uit de ametelei si de mersul pe sub pereti 😀 ….

Pe linga aceasta mi-am mai facut o concluzie, ca normele de hemoglobina date de laborator sunt relative.

 

Astfel sunt femei gravide care, dupa marturisirea lor, cu hemoglobina 100 alerga si se simt bine, dar sint care la hemoglobina 119 ( cum eram eu) se tin de pereti ca au slabiciuni mari. Astfel pentru mine hemoglobina 119 era foarte putin, chiar daca se incadra in limitele normei pentru insarcinate. Iar administrarea de preparate de fier mi-a rezolvat problema.

 

As vrea sa mentionez inca un moment important Sa nu administrati in sarcina medicamente fara consultatia medicului.

Nu faceti ca mine :), caci preparatelede fier sunt diferite, combinate cu vitamine, fie vitamina C, fie acid folic…, iar care forma de fier se poriveste pentru fiecare decideti impreuna cu specialistul, mai ales ca preparatele de fier au efecte adverse si nu putine…..

Si nu neglijati anemia, copilul are nevoie de o mama sanatoasa ca sa fie si el bine – cit despre efectele anemiei asupra fatului gasiti info foarte multa pe net ….. Dar toate acestea pot fi prevenite si tratate, medicina actuala propune suficiente solutii, trebuie doar sa coordonati cu medicul specialist.

Va doresc sanatate 🙂 !

 

Citeste mai mult:

Picioare umflate in sarcina. Preeclampsia – simptome si tratament

 

Ecografia fetală și efectele negative asupra fătului

 

Ecografia doppler si riscul de cavitatie in tesuturile vii

 

Colici la bebelusi: motive si solutii

 

Alaptarea imediat dupa nastere. Impactul negativ al alaptatului intirziat.

 

Adenotomia, experienta personala

http://vi-terra.ru ( sursa)

Noi am ales sa facem operatia prin metoda endoscopica, cu anestezie generala.

Copilul a suportat-o usor.

A fost un pic ferbinte, datorita atropinei care I s-a administrat. Dar slava Domnului nu avut vome, dureri de cap sau careva efecte care i-ar afecta calitatea vietii.

Imediat dupa interventie era slabit, statea pe fund, dar ii venea greu sa mearga, pierdea echilibrul.

Dar era vesel.

Peste aproximativ 1,5 -2 ore a mincat supa pireu 🙂 si am jucat o partida de sah.

Un moment importat e ca copilul a fost bine hidratat per venos ( caci nu e voie sa maninici, bei 6 ore inainte de interventie – riscul de aspiratie a continutului stomacal in organele respiratorii). Astfel, organismul a aruncat repede medicamentele si nu am avut parte de efecte adverse nedorite.

Am fost internati timp de o zi.

Am primit antibiotic, la domiciliu, timp de 5 zile ca profilactica a infectilor.

Primele 2-3 zile la durere se administra ibuprofen sau paracetamol.

Se exclude efortul si baile fierbinti. Mincarea moale, data prin blender.

Dupa o saptamina am mers la control repetat, medicul l-a laudat ca totul s-a vindecat foarte bine, de parca nici nu a fost operat 🙂 .

La moment piciul e sanatos, am uitat de sinusite si slava Domnului pentru tot !

DA, am avut emotii nu putine cu interventia, dar nu imi pare rau ca am luat asa decizie.

Mamici si tatici, la voi cum a fost, cum ati solutionat ? Scrieti, poate cineva are nevoie de sfatul si experienta dumneavoastra.

VA DORESC SANATATE !

 

Adenotomia (înlăurarea adenoizilor)

Metode de adenotomie

Pentru inlaturarea adenoizilor am avut de ales dintre doua metode:

sursa: http://mmt.zp.ua

1) Metoda clasica

Aceasta modalitate de adenotomie prevede taiarea, smulgerea tesutului glandei adenoiede prin intermediului unui instrument numit adenotom.

Procedura durează doar câteva minute.

Neajunsul acestei metode consta în faptul ca chirurgul nu vede insasi glanda,ci lucrează mai mult pe dibuite.

În rezultat adenoizii pot sa nu fie înlăturați complet, iar din ramasite adenoizii vor crește iarăși, probabilitatea e de 20-30%.

Metoda se face cu anestezie locala sau generala.

2) Metoda endoscopica

sursa: http://tonsillit.ru/adenotomiya.html

În aceasta situație,doctorul dispune de o camera mica cu care sondeaza și vede ce și cum taie. În calitate de instrument este șeiverul ( Nu stiu cum se scrie corect)…. Care permite taierea tesutului cu precizii de mm.

Astfel interventia e mai calitativa, dar dureaza mai mult si se face numai cu anestezie generala.

Probabilitatea de recidiva a adenoizilor e de 1-5%.

Noi am ales a doua metoda, ca fiind mai eficienta.

Totul a mers binisor, detalii AICI:

Adenotomia, experienta personala

 

Adenotomia – anestezie locala sau generala

Adenotomia (înlăurarea adenoizilor)

Adenotomia – anestezie locala sau generala

Cind a venit vorba despre adenotomie, trebuia sa ne decidem daca facem anestezie locala sau generala. Am mers la mai multe clinici ce faceau asa interventii.

Inlaturarea adenoizilor cu anestezie locala

avantaje

 

 • Copilul nu este supus anesteziei generale cu toate riscurile ei, care reprezinta , totusi , un stres pentru organism.
 • Nu este nevoie de analize suplimentare.
 • Copilul in aceeasi zi este acasa, nu e nevoie sa fie spitalizat.
 • Procedura insasi dureaza doar un minut.

 

dezavantaje

 

 • Stres pentru copil.
 • Cu toate ca medicii pot sa faca o premedicatie si copilul devine somnolent si un pic buimac. Datorita premedicatiei dispare starea de frica, astfel incit procedura trece usor.
 • Ledocaina – ca medicament de electie pentru anestezie – noua nu ni se potriveste deoarece copilul e alergic la acest prepaprat.
 • Dat fiind faptul ca efectul de anesteziere a ledocainei dureaza putin medicul trebuie sa actioneze foarte rapid, astfel, scade eficienta operatiei. Adica pot ramine bucati mici de tesut, care pe urma creste inapoi.
 • Cind se inlatura adenoizii astfel,riscul de recidiva e de 20-30 %.
 • Copilul se misca, se sperie, vede singe, poate incurca medicul sa isi faca lucrul.

 

Inlaturarea adenoizilor cu anestezie generala

 

avantaje

 

 • Copilul nu simte durere si stres. El adoarme nici nu stie ce s-a intimplat.
 • Medicul are timp sa curate bine tesutul,astfel incit, riscul de recidive sa fie cit mai mic.

 

dezavantaje

 

 • Stres pentru organism.
 • Incaractura suplimentara pentru inima. La noi de exemplu am avut discordante de ritm timp de o saptamina.
 • Unii copii pot sa vomite. Dar totul depinde de ce fel de anestezie se foloseste, dozele, organismul copilului.
 • Aceste momente se discuta in mod particular cu medicul anesteziolog.

 

 • La moment cel mai recomandat este anestezia cu gaze. Adica cind cind alegeti clinica unde sa faceti interventia,asigurati-va ca institutia medicala dispune de reanimatie si aparataj pentru intubare, ca au medici de garda pe timp de noapte. In Chisinau, spre marea mea groaza am descoperit ca sunt institutii unde fac anestezie generala la copii pentru interventie, dar nu dispun de cele enumerate mai sus. In caz de complicatie, Doamne fereste ….

 

 • Anstezia generala ofera confort atit pentru pacient cit si pentru medic. Medicamentele folosite la momentul actual sunt putin toxice si se elimina rapid din organism – cel putin asa afirma medicii.

 

 • Si, totusi, necatind la inofensivitatea anesteziei, in unele cazuri, foarte rare, copilul poate sa nu se trezeasca din somnul medicamentos. E un punct foarte dureros, dar totusi statistica cere sa fie mentionat.

 

 • Reactia nedorita, particulara a organismului la careva medicamente. Acest moment,iarasi e foarte greu de prognozat. Din acest motiv, cind va decideti privitor la interventie, interesati-va de toate detaliile, de care sunt specialistii, de aparatajul medical disponibil in caz de urgenta, de conditiile septice, etc…

 

Reiesind din cele expuse mai sus am decis sa mergem,cu Doamne ajuta, cu anestezie generala.

 

Totul a mers binisor, detalii AICI:

 

Adenotomia, experienta personala

Adenotomia (înlăurarea adenoizilor)

Adenotomia (înlăturarea adenoizilor)

In acest articol vreau sa vorbesc despre experienta noastra, dar mai corect spus, a piciului meu mai mare, de inlaturare a adenoizilor.

la virsta de 6 ani, ne-am ciocnit cu fenomenul sinusitelor care nu raspundeau adecvat la tratament. Mai bine spus, efect de la antibioticoterapie era, DAR numai pentru perioada tratamentului. Astfel, mergeam 7 zile antibiotic, plus inca vreo 7 cu protargol sau alte preparate antibacteriene,local, dar numai sistam medicamentele si din nasuc incepeau,iarasi, eliminari mucopurulente.

Cel mai curios a fost faptul ca medicii ORL ( au fost mai multi) nu intelegeau care ar fi problema, de ce avem asa ceva.

S-au uitat specialistii in git,in nas, am zis – LAMPA- pina n-i s -au aprins ochii 😀 …. si medicii au zis ca nu vad o problema de adenoizi, ca NU e cazul sa facem renghen, de ce sa-l iradiem zadarnic ….

Mai ales ca piciul, cit de straniu nu ar parea, dar:

– Respira pe nas – doar o nara se infunda periodic – medicii ziceau ca e alergie,ca daca sunt adenoizii, atunci,de regula ei cresc simetric si acopera ambele nari…

– Noaptea Nu foraia

– Otite nu facea – de fapt facuse o singura otita timp de 6 ani de zile,adica aceasta nu era un criteriu.

Medicii ORL nu vedeau ca ar fi o problema in adenoizi ….. off…

In cele din urma dupa mai multe cautari am gasit o solutie temporara,care ne-a permis sa tragem de timp, nu stiu, a fost aceasta spre bine sau nu ….

Dupa o sinusita tratată calsic cu antibiotice am inclus terapia cu sare uscata,in forma de inhalatii, detalii vezi aici:

Galoterapia acasa- remediu contra infectiilor si alergiei

 

Aceasta ne-a dat un pic voie sa ne tragem sufletul,am avut o remisie de mai mult de 3 luni. Sincer crezusem ca am scapat de epopeea sinusitelor, dar ,din pacate, o data cu venirea timpului rece, sinusita a revenit in toata forta sa 🙁 .…

In cele din urma am mers direct la chirurg ORL, care aruncat doar o privire la nasuc si a zis ca trebuie sa inlaturam adenoizii. Dupa, pentru confirmare am mai facut un renghen. DA , adenoizii erau degradul 3…. trebuiau inlaturati.

Acesta a fost drumul nostru lung pentru un simplu diagnostic a gradului de hipertrofie a adenoizilor. Pentru ce am scris asa detaliat, pentru a atrage atentia ca uneori, clinica poate devia de la simptomatica standarta si caracteristica.

La noi adenozii prea mari s-au manifestat doar prin complicatia – de sinusite frecvente ce raspundeau rau la tratament.

La renghen, s-a vazut clar, ca adenoizii mariti nu permit drenarea continutului purulent din sinusuri si numai inlaturarea lor ar fi rezolvat problema.

Deci, decizie luata, mergem la adenotomie… DAR…. of iarasi dar ….

 

Au aparut mai multe intrebari:

 

Ce fel de anestezie, prin ce metoda ?

Metode de adenotomie

Adenotomia – anestezie locala sau generala

Adenotomia, experienta personala

 

 

Citeste mai mult:

 

Adenoizii si fenotipul copilului
Baia bebelusului si impactul ei asupra tonusului muscular

Galoterapia acasa- remediu contra infectiilor si alergiei

Noi faceam des sinusita, ( copilul alergic, deja nu mai stiu la ce, analize, analize fara mari concluzii …..si pe fon alergic se infunda nasul dupa care incepea sinusita)…..tratam cu antibiotice, inhalatii cu dexametazon, antiinflamatoare …fu fu fu…

tratamentul-cu-antibiotice-la-copii-totul-despre-mame-624x416

… Totul s-a ameliorat atunci cind dupa tratamentul ultimei sinusite, imediat am inclus, timp de aproximativ o luna, sau mai mult chiar, de trei, ori in zi, cite o ora , nu mai tin minte precis, inhalatii cu sare uscata.

Am ramas foarte multumita. Nara care o puteam desfunda numai cu dexometazon, treptat , SINGURA, fara antihistaminice si vasoconstrictoare sau hormoni, s – a desfundat, uraaaaaaa si Slava Domnului, copilul, nu foraie, respira pe nas.
Cind observam ca iar nara problematica se infunda , iar faceam inhalatii cu sare uscata…si se desfunda, spre marea bucurie a mamei.
Aparatul permite emitarea salinei in conditii de casa, chiar poate mai bine as zice…. pompa sufla in caile respiratorii o anumita cantitate constanta de microparticule de sare uscata.
Nu confundati cu pipa cu sare, aceea e altceva, imi pare nu asa eficient.
Noua ne-a adus-o ruda din Romania , se numeste saltmed. Am comandat si pompa si cartridjul cu sarea. Dar daca aveti acasa nebulaiser Omron, nu aveti nevoie de pompa, caci cartridjul cu sare poate fi unit si la omron, noi nu stiam de aia am procurat amble piese. In plus, peste o vreme pompa saltmed s- a stricat, dar au schimbat-o fara problema.
Sper sa va fie de folos.
Cautati pe net despre aparate de galoterapie.
Eu mai am unul rusesc, (imi placuse efectul si mi-am dorit inca un aparat pentru cel de al doilea copil) sare arunca bine, dar mirosul de metal care il produce in timpul lucrului ma face sa nu-l recomand. In schimb la el poti adauga singur sarea, nu trebuie sa cumperi cartridj special.
Poate mai sunt si altele eu despre acestea stiu si am incercat…… Si am primit rezultat mai mult decit alte metode.

Apropo, am incercat sa improvizez asa aparat singurica :))))))), dar nu s-a primit. Dadusem sare uscata la risnita si am pus o in Omron in speranta ca jetul de aer va ridica particulele mici de sare. Dar nu a mers, particulele date la risnita erau prea mare si c-am ustura nasul….

La saltmed particulele sunt mici si nu irita mucoasa.
Care e principiul de lucru, simplu de tot, sarea se depune pe caile respiratorii si trage apa din tesut, astfel inflamatia scade, totodata sarea e un antiseptc bun care tine in friu stafilococii nostri rezistenti la antibiotice :)… sarea mai are si efect mucolitic , iar particulele sunt asa de mici ca ajung in bronhii, deci e util in astma, bronsita…. Principiul de lucru mi-a amintit de o analogie, cind batem oul cu sare- albusul mult mai repede se amesteca  daca iipui sare.
Cu riscul ca voi fi acuzata de reclama, dau aceste detalii pentru ca eu mult am cautat un remediu sigur, mai ales ca medicamentele deja nu prea ajutau. Cind am vazut un rezultat mi-a parut rau ca nu stiam mai devreme si am administrat atitea medicamente.
Cineva ma va intreba, dar care e diferenta de inhalatii cu sare uscata si cel mai banal marimer, tonimer sau quixx…. . . Sau cu inhalatii umede cu solutie de sare din farmacie…. .?
Raspuns – pe noi personal nu ne ajuta, nasul se infunda mai tare de la aceste solutii si era vesnic umed. Eu pot sa presupun ca saltmedul e eficient atunci cind mucoasa are nevoie sa fie uscata si nu umezita. Da da da, uscata si nu invers, eu ani de zile am mers dupa Komarovski, parca tot logic si corect, darrrrr, nasul curge si infundat intruna….. Orice solutie administram nasul era vesnic umed, pina am schimbat tactica, am zis, hai sa- l uscam oleaca cu sare uscata :))) si noua ne – a mers.
Am uscat mucoasa si s-a desfundat, am uscat adenoizii si nu foraim, iar sarea ca antiseptic contra sinusitei , ne- a ajutat….
Important : noi administram inhalatii cu sare dupa ce am iesit din boala acuta tratata cu antibiotice. La noi problema era ca numai finisam tratamentul si nasul se infunda singur iar si iar incepea a curge galben. Medicul ultima data mi a zis ca il pot mentine numai cu nazonex sau o pic de dexametazon, altceva nu avem ce sa- i facem. Din acest motiv am incercat noi inalatii saline uscate….
Uf, am scris mult, poate cineva va avea nevoie de experienta mea. Va doresc sanatae 🙂

Febra la copil – scenarii si complicatii

Ridicarea temperaturii la copii, reprezinta unul din simptomele de baza al IRA la copiii de toate virstele.

 

Remarcam faptul ca  la acelasi nivel de hipertermie, febra, la diferiti copii, poate decurge in mod diferit:

 

 

Iata 3 scenarii de baza :

1)  Daca procesul de producere de caldura corespunde, ca intensitate, cu procesul de cedare a caldurii, atunci conchidem ca febra decurge in mod adecvat.

Clinic ea se manifesta astfel:

 • pielea este roza sau usor hiperemica;
 • pielea la atingere este calda si usor umeda
 • copilul se simte relativ binisor;
 • e vorba de febra rosie (sau roza).
 • Acest tip de febra, de regula, nu necesita administrarea antipireticelor.

 

2)  In cazul cind are loc intesificarea procesul de producere de caldura, iar cedarea de caldura este neadecvata din cauza tulburarilor circulatorii periferice (se spazeaza vasele sangvine, copilul e rece, palid) – atunci desfasurarea febrei are un prognostic nefavorabil.

Clinic ea se manifesta astfel:

 • copilul e rece, el ingheata, ii este frig;
 • pielea e palida;
 • piciorusele si minutele pot fi chiar vinetii sau palide;
 • acrocianoza;
 • picioare si mainile sunt reci.
 • e vorba de febra alba (sau palida).

Acesti copii, de regula, au nevoie de administrarea antipireticelor in combinatie cu medicamente vasodilatatoare si antihistaminice (sau neuroleptice).

Daca va ciocniti cu asa situatie, contactati DE URGENTA MEDICUL !!!

   Riscul la febra alba este: din cauza ca vasele sangvine se spasmeaza (se ingusteaza) corpul nu poate ceda temperatura, in asa fel, organismul la suprafata e rece, insa temperatura interna creste foarte rapid si semnificativ, riscind, astfel, sa lezeze organele interne.

PS. Cind e vorba de febra alba, scaderea temperaturii corpului prin stergerea corpului cu apa e CONTRAINDICATA.

Anume din acest motiv, chiar cind e vorba de febra roz, trebuie foarte atent sa aplicam metodele fizice de scadere a temperaturii. Daca stergem copilul cu apa, TREBUIE, sa avem grija ca apa sa fie calda, aproape de temperatura corpului copilului. Daca apa va fi prea rece, riscam sa provocam singuri spasmarea vaselor sangvine.

3) Una dintre variantele clinice ale febrei cu desfasurare nefavorabila este atunci cind e vorba de hipertermie la copiii mici (mai mici de un an), conditionata de o inflamatie de geneza infectioasa si asociata cu intoxicatie.

In asa situatii febra persista ( 6 ore sau mai mult), e ridicata semnificativ ( peste 40 C ) si e asociata cu tulburari ale microcirculatiei, tulburari metabolice, cit si cresterea progresiva a disfunctiei organelor si sistemelor vitale.

(sursa: Лоурин М. И. Лихорадка у детей. Пер. с англ. М.: Медицина, 1985. 255 с.)

Dezvoltarea febrei, pe fonul tulburarilor metabolice si microcirculatorii acute, tulburari ce stau la baza   intoxicatiei organismului, duce la decompensare procesului de termoreglare, cu o crestere brusca a producției de caldura si cu un nivel scazut de cedare de cladura.

Toate aceste disfunctii reprezinta, in sine, un risc sporit ca micul pacient sa faca tulburari metabolice si edem cerebral. Din acest motiv, astfel de tulburari, necesita aplicarea de urgenta a unui tratament integrat.

De regula asta presupune administrarea parenterala a antipireticelor, se lecuieste intoxicatia, se lecuieste infectia, daca este necesar, se aplica terapia anticonvulsiva.  Asa situatii, desigur, presupun implicatia activa a medicului.

Pentru a minimiza riscul de a ajunge la asa scenariu de desfasurare a febrei e vital ca copilul sa fie bine hidratat. Trebuie de urmarit ca sa urineze minim o data la 3 ore, daca aceasta nu se intimpla APELATI MEDICUL.  MAi bine sa se administreze, la timp, o picuratoare decit sa rezolvam complicatiile febrei, care din pacate uneori pot fi foarte grave, pina la letale.

Va doresc sanatate cit mai multa si boli cit mai putine!

 

Citeste ai mult:

Simptomele deshidratării la copil

Cum măsurăm corect temperatura

Febra la copil – lucruri interzise !

Ibuprofen

Paracetamol